Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΣυγκiνησε το πανελλήνιο η συνάντηση Κασσελάκη με την γιαγιά που δώρıσε το...

Συγκiνησε το πανελλήνιο η συνάντηση Κασσελάκη με την γιαγιά που δώρıσε το ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ   

Με την Αθηνά Παπαχρήστου, τη γιαγιά που αγόρασε με τις οικονομίες της ένα ασθενοφόρο και το δώρισε στο ΕΚΑΒ, συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Μεσολόγγι.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνοδεύει με βίντεο από τη συνάντηση που έγινε στο σπίτι της κ. Παπαχρήστου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει: «Μεσολόγγι. Ζήτησα να δω την Αθηνά Παπαχρήστου.

kasselakis giagia

Τη “γιαγιά” όλων μας, που από το κομπόδεμά της αγόρασε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ. Μου άνοιξε το σπιτικό της, μοιράστηκα την ανθρωπιά της, την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της.

Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Το λέει κι εκείνη, όπως θα δείτε στη συνάντησή μας: “Θέλω να βγει ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της είχε τηλεφωνήσει να την ευχαριστήσει. Της είχε πει ότι, όταν επισκεφθεί το Μεσολόγγι, θα πάει να τη δει. Η κυρία Αθηνά τού απάντησε: “Να‘ρθεις αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο”». kaselakis2 1

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο κ. Κασσελάκης ρώτησε την κ. Παπαχρήστου πώς αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο, με εκείνη να απαντά ότι πούλησε το χωράφι και το λιοστάσι «και ό,τι πενταροδεκάρες μου είχαν μείνει που μάζευα για τα γεράματα από τα 12 μου χρόνια» τις έδωσε και το αγόρασε, «ο άντρας μου, λέω, πέθανε. Κι εγώ θα πεθάνω μια μέρα. Τι το θέλω και το λιοστάσι, τι το το θέλω και το χωράφι, είναι άχρηστα, θα μείνουν πίσω».

Δείτε το βίντεο

 

Τα πιο σημαντικά