Συγκινεί περαστικός που ξάπλωσε στο δρόμο μαζί με αυτιστικό παιδί που είχε ξέσπασμα

5 Δεκεμβρίου, 20212:01 ΜΜ
More videos

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, καμιά φορά αναρωτιόμαστε, αν έχει χαθεί η ανθρωπιά. Κι οι περιπτώσεις σαν του κυρίου της ιστορίας, αποδεικνύουν, ότι όχι, δεν έχει χαθεί ακόμη.

Ο Ίαν ήταν ένας απλός περαστικός από το σημείο, όπου περπατούσε μία μητέρα, με τον 5χρονο γιο της, που είναι αυτιστικός. Το παιδί είχε ξέσπασμα. Κι οι περισσότεροι απλά κοιτούσαν και προσπερνούσαν τη μαμά με το παιδί, ο Ίαν αντέδρασε διαφορετικά. Πλησίασε να ρωτήσει, αν χρειάζονται κάτι.

Είδε το παιδί να έχει ξαπλώσει κάτω, να φωνάζει, να χτυπιέται, αλλά αυτός αντί να… στραβομουτσουνιάσει όπως άλλοι, αντί να γυρίσει την πλάτη και να φύγει, ρώτησε απλά τη Νάταλι… «είναι εντάξει να ξαπλώσω μαζί του;».

Ο Ίαν ξάπλωσε δίπλα στον 5χρονο Ρούντι, ο οποίος άρχισε να μαλακώνει. Ξέρετε- η Νάταλι το εξήγησε- μέσα σε μία ώρα μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός ο γιος της. Είναι αυτιστικός.

Ένα γράμμα προς τους γονείς των συμμαθητών του αυτιστικού γιου μου

Ο Ίαν δεν αποθαρρύνθηκε ξεκίνησε να του μιλάει, τον ρώτησε το όνομά του, έπαιξε μαζί του και πήγαν όλοι μαζί μετά ήσυχα και ωραία σ

Ο Ίαν απλά σταμάτησε, χάρισε λίγα λεπτά σε ένα αυτιστικό παιδάκι και έκανε αυτόν και τη μητέρα του ευτυχισμένους.

Είναι μετά να μην τον αποκαλεί «ο ήρωάς μου»;

«Για μένα είναι ένα καθημερινό φαινόμενο αυτό. Είμαι περήφανη όμως που το παιδί μου και ο Ίαν σκόρπισαν γνώση σήμερα με αυτό που έγινε. Να μπορέσουμε να ζήσουμε χωρίς «αποκλεισμούς» σε έναν κόσμο που δεν μας κρίνει κανείς» έγραψε η Νάταλι Φερνάντο στο facebook που μοιράστηκε την ιστορία της.

Και συνέχισε: «Αν δείτε έναν γονέα να αγωνίζεται, αφιερώστε του λίγο χρόνο και απλά πείτε, «είσαι εντάξει;». Μην τον κρίνετε, προσπαθήστε να μην κρίνετε ούτε το παιδί. Απλά να είστε ευγενικοί. Περπατάμε όλοι στο δικό μας μονοπάτι και διανύουμε το «ταξίδι» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούμε. Μερικές φορές χρειάζεται μια στιγμή καλοσύνης από έναν άγνωστο για να αλλάξουμε εντελώς τη μέρα μας».

Πηγή : infokids.cy

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News