Συγκινεί ο Τάσος Τσιάμης από το Κίεβο: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, θα μείνουμε να παλέψουμε!»

15 Μαρτίου, 2022 7:46 ΜΜ
More videos

Εφιαλτικές είναι οι στιγμές οι βιώνουν οι κάτοικοι στο Κίεβο, καθώς τα ξημερώματα χτυπήθηκε πολυκατοικία από ρωσικά πυρά, η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο Έλληνας, Τάσος Τσιάμης παραμένει εκεί με την οικογένεια του και μιλά στο the caller και την δημοσιογράφο Ξένια Γώγου μπροστά από την πολυκατοικία που χτυπήθηκε.

«Εδώ στις τέσσερις – τεσσεράμισι η ώρα το πρωί η πολυκατοικία πίσω μου χτυπήθηκε από έναν πύραυλο, έχει καταστραφεί ολοσχερώς, δεν έχει μείνει τίποτα, οι πυροσβέστες από τις τέσσερις το πρωί προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά, τα διαμερίσματα έχουν ολοκληρωτικά καταστραφεί , οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι για δύο νεκρούς και πάνω από 40 τραυματίες».

Ο κ. Τσιάμης όπως τόνισε δεν έχει σκοπό να φύγει από το Κίεβο: «Παραμένουμε στο Κίεβο και θα παραμείνουμε δεν θα φύγουμε, εκτός εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Έχουμε τα αυτοκίνητα γεμάτα βενζίνη αν χρειαστεί.

Τα super market κάποια δουλεύουν, υπάρχουν προμήθειες, βρίσκουμε κάθε μέρα ότι χρειαζόμαστε, θα δούμε γιατί υπάρχουν και συνεχόμενες εκρήξεις εδώ γύρω μας».

Για το δράμα των προσφύγων: «Πάνω από 2,5 εκατ. Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, υπολογίζεται ίσως και παραπάνω στην προσπάθεια να πάνε σε ένα πιο ασφαλές μέρος. Τώρα φεύγουν με τρένα πλέον γιατί με αυτοκίνητο δεν είναι εύκολο να φύγεις, υπάρχουν πολλά μπλόκα, υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες.

Εδώ είναι όλοι οι δημοσιογράφοι απ’ όλα τα μέσα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στρατός, άνδρες της Αστυνομίας, και τα γύρω σπίτια έχουν υποστεί ζημιές . Από παντού βγαίνουν καπνοί, υπάρχουν εστίες ακόμη, η κατάσταση είναι δραματική.

Οι σειρήνες χτυπάνε 2-3 φορές την ημέρα, πλέον ο κόσμος δεν πολυδίνει σημασία. Τις πρώτες μέρες που ακούστηκαν οι σειρήνες έτρεχαν όλοι να κρυφτούν. Το ηθικό του κόσμου είναι αρκετά υψηλό, δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και θα μείνουμε να παλέψουμε».

Δείτε το βίντεο: