Συγκινεί ο αστυνομικός που έσωσε το λυκόσκυλο με τα εγκαύματα

23 Ιουλίου, 2022 12:26 ΠΜ
More videos

Οι γιατροί δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή το βασανισμένο ζώο

Σύμφωνα με newsbreak.gr, γροθιά στο στομάχι ήταν η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου με το ταλαιπωρημένο λυκόσκυλο που υπέστη εγκαύματα από τις φλόγες στην πυρκαγιά της Πεντέλης. Το σκυλί περιφερόταν μόνο και αβοήθητο, ενώ τα στιγμιότυπα κοινοποιήθηκαν κα σε άπειρους λογαριασμούς, με τους χρήστες να κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Τελικά μετά από ώρες αναζήτησης, τον τραυματισμένο σκύλο εντόπισε ο αστυνομικός-κλινικός ψυχολόγος και καθηγητής του Zero Stray Academy, Βαγγέλης Δρίβας, ο οποίος το μετέφερε άμεσα σε κτηνίατρο. Πλέον το λυκόσκυλο νοσηλεύεται σε κλινική, με την κατάσταση της υγείας του να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο Βαγγέλης Δρίβας μίλησε στο Open για την προσπάθεια να εντοπιστεί το βασανισμένο ζώο αλλά και για το έργο των εθελοντών:

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή εθελοντές έσπευσαν στις καμένες περιοχές προκειμένου να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν αβοήθητα ζώα τα οποία δυστυχώς οι ιδιοκτήτες τους είτε δεν πήραν μαζί τους όταν ξέσπασε η φωτιά, είτε τα άφησαν δεμένα στις αυλές των σπιτιών.