Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣυγκινεί μαθητής από τον Άγιο Θωμά Λάρισας – «Δεν ξέρω πού είναι...

Συγκινεί μαθητής από τον Άγιο Θωμά Λάρισας – «Δεν ξέρω πού είναι οι φίλοι μου, εύχομαι να είναι καλά»

Μπορεί το πρώτο κουδούνι να χτύπησε στα περισσότερα σχολεία της χώρας, αλλά αυτό δεν έγινε για τα πλημμυρισμένα χωριά της Καρδίτσας και τις πλημμυρισμένες περιοχές της Λάρισας. Οι μαθητές εκεί βοηθούν τους γονείς τους να βγάλουν τις λάσπες από τα σπίτια τους.

«Δεν ξέρω πού είναι οι φίλοι μου, εύχομαι να είναι καλά»

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όσους που πήγαν σχολείο σήμερα. Εμείς δεν μπορέσαμε γιατί δεν μπορούμε να πούμε στα σπίτια μας, ρούχα μόνο μπορέσαμε να πάρουμε, έχω και τα πουλιά μου, ένα καναρίνι και ένα παπαγαλάκι που αναγκαστικά τα βάλαμε στο 5ο όροφο γιατί δεν μπορούσε να τα πάρουμε μαζί μας. Σε όποιους πήγαν σχολείο, εύχομαι καλή σχολική χρονιά» είπε ο Άγγελος, μαθητής της Α’ Γυμνασίου από τον Άγιο Θωμά Λάρισας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

  • Μάλιστα όπως συμπλήρωσε «το νερό στο σπίτι του έφτασε τα τρία μέτρα» και εκείνος και η οικογένειά του έφυγαν όταν ήταν ενάμιση μέτρο και ήρθε μήνυμα από το 112. Τώρα μένουν σε ξενοδοχείο, ενώ ο νεαρός μαθητής περιέγραψε και τις δύσκολες στιγμές που έζησαν όταν έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και εκείνοι να κάνουν κλήσεις στην πυροσβεστική χωρίς όμως να μπορούν να παρέμβουν. Τελικά έφυγαν από το σπίτι τους με βάρκα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων στον μικρό μαθητή αν έχει βρεθεί με τους φίλους του είπε: «Όχι, δεν ξέρω που είναι. Εύχομαι να είναι καλά. Να μην περάσει κανείς άλλος ότι περάσαμε κ εμείς».

Δείτε το βίντεο
Τα πιο σημαντικά