Συγκινεί η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ: «Να βρεθούν οι ένοχοι και μετά να πάω δίπλα του»​

17 Απριλίου, 202110:34 ΜΜ

Σε μια συγκινητική εξομολόγηση προχώρησαν η μητέρα και η αδερφή του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε πριν από εννιά ημέρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, προκαλώντας θλίψη στο πανελλήνιο. Κηδεύτηκε στις 11 Απριλίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η οικογένειά του μίλησε για το συνταρακτικό περιστατικό

Σήμερα, η οικογένειά του πραγματοποίησε τρισάγιο στο χωριό Καλλίφυτος Δράμας. Η μητέρα και αδερφή του αδικοχαμένου δημοσιογράφου μίλησαν στη Ραλλιώ Λεπίδου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λέγοντας ότι μόνη τους έννοια είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του.

Η άτυχη μητέρα που θρηνεί το παιδί της δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει το κακό που τη βρήκε: «Να μη χαθεί άλλο παιδί. Το σπουδάσαμε με θυσίες και μου το έστειλαν και το έβαλα στο χώμα. Χθες ήμουν σκυμμένη εδώ, με τα χέρια στο πρόσωπό μου και τον είδα απέναντι μου να μου κουνάει το κεφάλι του. Δε μπορώ να το πιστέψω. Να βρεθούν οι ένοχοι και να φύγω να πάω δίπλα του και στον άντρα μου».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν ήθελε ποτέ να συζητά λεπτομέρειες για τη δουλειά του. Κάθε φορά που οι δικοί του οι άνθρωποι τον ρωτούσαν για να μάθουν, ο Γιώργος κρατούσε το στόμα του κλειστό. Δεν ήθελε οι δικοί του άνθρωποι να ανησυχούν. «Κάθε φορά που τον ρωτούσα μού έλεγα άστα αυτά. Ποτέ δε μιλούσε. Τα κρατούσε όλα μέσα του», είπε χαρακτηριστικά η αδερφή του.

Ταυτοποιήθηκε άτομο που τον απειλούσε

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τα κείμενα του δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα του, το bloko.gr, μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση δολοφονίας. Ένα τέτοιο θεωρείται αυτό που είχε γράψει στις 3 Ιουλίου του 2020. «Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχε δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχομένου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την διαπλοκή του (όνομα) με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει», έγραφε τότε ο Γιώργος Καραϊβάζ. Γιώργος Καραϊβάζ

Στην πραγματικότητα, στο παραπάνω απόσπασμα ο Γιώργος Καραϊβάζ αναφέρει ότι συναντήθηκε με κάποιον που είναι στο κέντρο σημαντικής υπόθεσης και ο οποίος τον απειλούσε. Από τα γραφόμενα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άτομο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται που αναφέρεται. «Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μη χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως για να μην… κουράζονται», έγραφε, σχεδόν προφητικά, στο κείμενο.

Σύμφωναν με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA, οι αρχές ξέρουν με σιγουριά ποιο είναι αυτό το πρόσωπο που απειλούσε τον Καραϊβάζ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News