Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣυγκέντρωση για τις νέες ταυτότητες στο Σύνταγμα – «Όχι στην ηλεκτρονική σκλαβιά»

Συγκέντρωση για τις νέες ταυτότητες στο Σύνταγμα – «Όχι στην ηλεκτρονική σκλαβιά»

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων. Κεντρικό σύνθημά τους ήταν «όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου».

Οι διαδηλωτές θεωρούν πως οι νέες αστυνομικές ταυτότητες έχουν «τσιπάκι» προς παρακολούθηση των πολιτών και το χάραγμα του… «666», μεταξύ άλλων.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με διαδικτυακά καλέσματα από άτομα που αρνούνται να εκδώσουν τη νέα ταυτότητα και τη χαρακτηρίζουν «ηλεκτρονική σκλαβιά».

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος συμμετέχουν μοναχοί και άνθρωποι που κρατούν σταυρούς, εικόνες της Παναγίας, θρησκευτικά «λάβαρα», σημαίες της ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Περίπου στις 8 το βράδυ, η Αστυνομία προχώρησε την προσαγωγή ομάδας ατόμων, που κινούνταν ύποπτα και επιχείρησε να μπει στην συγκέντρωση. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, συνολικά προσήχθησαν 32 άτομα.
taftotites syllallitirio 1 syntagma 1

taftotites syllallitirio 4 syntagma

taftotites syllallitirio 5 syntagma 1taftotites syllallitirio 3 syntagma

taftotites syllallitirio 2 syntagma

taftotites syllallitirio 6 syntagma

Λίγα λεπτά μετά τις 7:30 το απόγευμα, έγιναν κάποιες προσαγωγές, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Οι περίπου 1.000 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αποχώρησαν στις 9 το βράδυ, οπότε αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αρνητές θεωρούν πως οι νέες αστυνομικές ταυτότητες έχουν τσιπάκι παρακολούθησης των πολιτών, αλλά και το χάραγμα του… «666».

Ρεπορτάζ: Αγαπητός Ταγκαλής  – newsit.gr

Τα πιο σημαντικά