Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
λοιπά«Εσύ γελάς με τον Σεφερλή;»

«Εσύ γελάς με τον Σεφερλή;»

«Σκάσε μωρή», «Γύρνα μωρή», «Σκύψε μωρή να πάρει ο κόσμος μάτι», «Γύρνα μωρή να σε δούμε και από πίσω» …. Φράσεις που ακούγονται πάνω σε – υποτιθέμενο- θεατρικό σανίδι από κάποιον που ποιεί ήθος (ηθοποιό) και ακούει στο όνομα Μάρκος Σεφερλής.

γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ο Μάρκος Σεφερλής βρίζει και χειρονομεί, ενώ η ευτραφής κυρία που βρίσκεται μαζί του πάνω στην σκηνή και κάνει την σύζυγο του, έχει ήδη εισπράξει αρκετά φάσκελα. Ένα νούμερο που μιλάει- λέει- για τη φθορά που φέρνει ο γάμος στα ζευγάρια. Το κοινό ξεκαρδίζεται.

a1dce97cd6827dd8cf375a6f0a9842a6 scaled

Ο Μάρκος Σεφερλής τα σκέφτεται όλα, τα γράφει, τα σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει ο ίδιος και την παραγωγή.

  • Ο Μάρκος Σεφερλής ευτελίζει τις γυναίκες και η κυρία από κάτω κοντεύει να πνιγεί από τα γέλια. Βλέπετε, τρώει και ποπ κορν εν ώρα παράστασης. Ο Μάρκος Σεφερλής – σύμφωνα με τον ρόλο- είναι παντρεμένος με μια ευτραφή κυρία, την οποία αποκαλεί «πατσαβούρα». Το κοινό ξεκαρδίζεται.
  • Σε κάθε του παράσταση- μα σε κάθε- κάνει τον ομοφυλόφιλο. Και το κοινό ξεκαρδίζεται.
  • Ο Μάρκος Σεφερλής είναι πατριώτης. Το λέει και πάνω στην σκηνή: «…φταίνε οι Γερμανοί, είμαστε ένας λαός με υπεροχή, μην τολμήσετε να αγγίξετε τα αρχαία ελληνικά και τα θρησκευτικά.».Ο κόσμος ανατριχιάζει και χειροκροτεί.

763bf095ee0657b225a83c49142ff578

Αυτά, και άλλα παρεμφερή συμβαίνουν στις παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή. Μια συρραφή από σεξιστικά και ρατσιστικά αστεία ενωμένα με κακό φτηνιάρικο χιούμορ και λαϊκίστικης πολιτικής αισθητικής. Πάντοτε ο Έλληνας του Σεφερλή είναι ένας εξαπατημένος straight πατριώτης. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Όλοι τον έχουν εξαπατήσει και επιπρόσθετα η ίδια η ζωή τον έκανε να ζει με αυτό το «μπάζο» δίπλα του.

Συγγνώμη, αλλά μια αίθουσα γεμάτη κόσμο που κακαρίζουν μπροστά στο ευτελές χιούμορ του Σεφερλή, δεν είναι λαός. Είναι ένα τμήμα όχλου που τρέφεται με σεξισμό, εθνολαϊκισμό και λαϊκισμό. Μην ακούσω πως ο Σεφερλής παίρνει τον θυμό του λαού για να το ανεβάσει στη σκηνή, θα γίνω τρελός. Αυτός ο άνθρωπος το μόνο που κάνει είναι να δίνει ψυχαγωγική νομιμοποίηση σε ταπεινά ένστικτα.

1e5571a165dc81326e217ae5eb015c82

Στις παραστάσεις που ανεβάζει ο Σεφερλής και θησαυρίζει…

  • ο Ελληνάρας έχει πάντα δίκιο,
  • η γυναίκα είναι μόνο για κρεβάτι
  • η γυναίκα είναι μόνο για βρισίδι και φάσκελα
  • οι δύσμορφοι είναι για να σπάμε πλάκα
  • και οι gay για ξεφωνητό.

Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι ότι την ώρα που ο Σεφερλής ξευτιλίζει τις γυναίκες, τις βρίζει, τις υποτιμά και τις μουτζώνει, από κάτω- στο κοινό- όλες οι γυναίκες γελάνε με την ψυχή τους. Με αυτάτα φωναχτά, τσιριχτά γέλια.

Κυρίες μου, δεν είναι για γέλια ο Μάρκος Σεφερλής.

b260f2db16fc8a1a92ffbc8159b1220b 1

Έτσι είναι οι gay, σύμφωνα με τον Μάρκο Σεφερλή.

Πηγή: nikosonline.grΤα πιο σημαντικά