Σβήνει απότομα η Όμικρον: Τα 2 μέτρα που ανακαλεί η κυβέρνηση μετά τη ραγδαία μείωση των κρουσμάτων

15 Ιανουαρίου, 20228:31 ΜΜ

Σε αποκλιμάκωση οδηγείται, πιο γρήγορα απ’ ό,τι ανέμεναν οι επιστήμονες, η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφτασε στο ζενίθ της στο τέλος του 2021 με 50.000 κρούσματα ανά ημέρα, λόγω της τεράστιας διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα κρούσματα συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία και ήδη σε διάστημα 15 ημερών έχουν πτώση άνω των 30.000 κρουσμάτων από το πικ του τελευταίου κύματος. Αυτό δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας και ίσως συντελλέσει στο να υπάρξουν αποφάσεις για ελάφρυνση των μέτρων που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών.

Εφόσον οι προβλέψεις της επιτροπής των ειδικών πέσουν μέσα και την επόμενη εβδομάδα υπάρξει μία σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων κοντά στα 10.000 ανά ημέρα, το πρώτο από τα μέτρα που θα μπορούσε να αποσυρθεί είναι η απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα έτσι και αλλιώς ισχύουν τουλάχιστον ως τις 23/1 οπότε αν τα πράγματα πάνε όσο καλά ελπίζουν οι επιστήμονες,μ ίσως υπάρξει η πρώτη χαλάρωσή τους μετά τις 26/1. Δεν αποκλείεται μάλιστα αν τα πράγματα σταθεροποιηθούν σε ακόμα πιο λίγα κρούσματα ανά ημέρα, να υπάρξει εισήγηση για επιστροφή του κανονικού ωραρίου σε εστίαση και μπαρ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News