Σβίγκου: «Πιο ισχυρή από ποτέ πολιτικά η Κυβέρνηση»

27 Ιουνίου, 2018 11:43 ΠΜ
More videos

Για λυσσαλέα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης μετά την απόφαση του Eurogroup κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (ρ/σ 24/7) η κ. Σβίγκου αναφέρει , μεταξύ άλλων:

Σίγουρα δεν είναι καινούρια η επίθεση επιχειρηματικών συμφερόντων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση, αλλά μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις για τη χώρα και την οικονομία, ο πόλεμος αυτός περνά σ’ ένα άλλο επίπεδο. Και είναι ακόμα πιο λυσσαλέα η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με τελευταίο επεισόδιο αυτό της ανεξαρτητοποίησης του κ. Λαζαρίδη”.

Και συνεχίζει: “Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τη ΝΔ αλλά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν δεν είναι η συμφωνία με την πΓΔΜ. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατόν νωρίτερα”.

Σε ό,τι αφορά τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, τονίζει ότι : “Ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξηγήσει τι έχει μεσολαβήσει και τι τελικά τον ωθεί σε αυτήν την ανεξαρτητοποίηση. Και γιατί ανεξαρτητοποιείται και δεν παραιτείται από την έδρα του. Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να τα απαντήσει ο ίδιος και έχει αργήσει να το κάνει”.

Εκτιμά ωστόσο ότι “Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και μάλιστα πολιτικά η κυβέρνηση είναι και πιο ισχυρή από ποτέ, με δεδομένο το νέο περιβάλλον στο οποίο εισέρχεται η χώρα και τις νέες δυνατότητες που ανοίγει η έξοδος από τα μνημόνια και η ρύθμιση για το χρέος”.

Και τούτο, γιατί σύμφωνα με την ίδια: “Είναι στην καλύτερή της στιγμή η κυβέρνηση από το Σεπτέμβρη του 2015 έως και σήμερα, ακριβώς επειδή έχει πετύχει το βασικό στόχο της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια. Και αυτό είναι κάτι που ο κος Μητσοτάκης όσες φορές και αν μιλήσει για 4ο, 5ο, 6ο ή 14ο μνημόνιο, δεν μπορεί να το υποτιμήσει και δεν μπορεί να το αποκρύψει”.

Ακολουθήστε μας στο facebook: