Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
PlusΣuγκίνηση για τον Κυπριανό που χάθηκε στα Τέμπη – «Για πού το...

Σuγκίνηση για τον Κυπριανό που χάθηκε στα Τέμπη – «Για πού το έβαλες, καρδıά μου;»

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Κοκκινοχωριών «Φώτης Πίττας» τίμησαν τη μνήμη του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου, που «έχασε» τη ζωή του, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με τρισάγιο και το τραγούδι: «Για πού το ‘βαλες, καρδιά μου;» τίμησαν οι μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα» την μνήμη του Κυπριακού Παπαϊωάννου, έναν χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

image 82

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθυντής του σχολείου μίλησε για το ήθος του αδικοχαμένου φοιτητή από το Αυγόρου που βρήκε τον θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στο οποίο 57 άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους. Ανάμεσα σε εκείνους ήταν και η 24χρονη φοιτήτρια, Αναστασία Αδαμίδου, από την Πάφο.

Η σημερινή είναι ορισμένη ως ημέρα χρώματος στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων, η οποία συμβολίζει τη χαρά και την οποία μαθητές και καθηγητές αφιέρωσαν στη μνήμη του Κυπριανού.

tempi kyprianos tempi kyprianos 2

Ο άτυχος Κυπριανός φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Κοκκινοχωρίων και διακρινόταν για το ήθος, την καλοσύνη και το ταλέντο του στο τραγούδι και την κιθάρα. Ο Διευθυντής του εκπαιδευτηρίου περιέγραψε τον Κυπριανό ως ένα μαθητή που έσφυζε από χαρά και δυναμικότητα, συνεπή στα μαθήματα του και ευγενικό προς τους καθηγητές και τους συμμαθητές του.

Τα πιο σημαντικά