Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΣτο «βάθρο» της παγκόσμιας Ρομποτικής, μαθητές από την Ελλάδα

Στο «βάθρο» της παγκόσμιας Ρομποτικής, μαθητές από την Ελλάδα

Κατέκτησαν την 1η, την 3η και την 5η θέση

Ελληνική υπόθεση η κατηγορία Free Style σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής! Δημιούργησαν πρωτότυπα projects και ξεχώρισαν ανάμεσα σε 40 ομάδες από 16 χώρες και κατέκτησαν την 1η, την 3η και την 5η θέση στην κατηγορία!

robotiki3 0 0

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν μαθητές από το Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν σε Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής  που διεξήχθη στη Ρουμανία στις 4  έως 6 Νοεμβρίου 2022.

Κέντρα Ρομποτικής από το Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής Robochallenge στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στις 4, 5 & 6 Νοεμβρίου, με 11 μαθητές χωρισμένους σε 4 ομάδες και 2 προπονητές στις κατηγορίες freestyle και follow line.

mathites robotiki

 

Η αποστολή εκπροσώπησε την Ελλάδα και τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σε αυτήν την σπουδαία διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 16 χώρες!

Οι Ηρακλειώτες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση, την τρίτη θέση (ισοβαθμία) με τιμητικό βραβείο, καθώς και την πέμπτη θέση στην κατηγορία Freestyle, με πρωτότυπα – καινοτόμα projects.

Πιο συγκεκριμένα,  η ομάδα που πήρε την 1η θέση δημιούργησε ένα αυτόματο καλάμι ψαρέματος (Automatic Fishing Pole A.F.P.)! Οι μαθητές που κατέκτησαν την πρώτη θέση είναι οι : Γιάννης Ρογδάκης, Ιάκωβος Τζανάκης και Παναγιώτης Νάκος με προπονητές τους Σωτήρη Καλαϊτζάκη και Δανιήλ Δάφνη.

robotiki4 0 0

Η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση, με ισοβαθμία και τιμητικό βραβείο, με συμμετέχοντες τους μαθητές Νίκο Τσικριτσάκη, Μιχάλη Κατρά και Ειρήνη Καρουζάκη και προπονητές τουςΓιάννη Καρουζάκη και Χαρά Καμνάκη, δημιούργησε ένα έξυπνο γάντι για τυφλούς (Blinds ultrasonic glove BUG).

Την 5η θέση κατέλαβε η ομάδα με τους πιο μικρούς συμμετέχοντες του διαγωνισμού! Οι μαθητές Δημήτρης Τσίχλας και Δημήτρης Κοκκινάκης δημιούργησαν μία συσκευή αποτροπής ζώων και πουλιών από τις καλλιέργειες (Α.Ι. Animal Alarm)  και προπονητές τους είναι ο Γιάννης Καρουζάκς και η Χαρά Καμνάκη.

Τέλος η τέταρτη ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές Φίλιππο Αλεγκάκη, Παύλο Αλεγκάκη και Γιάννη Κονιό δημιούργησε ένα σύστημα μεταφοράς εύθραυστων προϊόντων (Transport Safety Box T.S.B.) και είχαν προπονητές τους Γιάννη Καρουζάκη και Χαρά Καμνάκη.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συγχαίρει τους μαθητές και τους προπονητές για τα αποτελέσματα που κατάφεραν να φέρουν και εύχεται πάντα επιτυχίες!

robotiki5 0 0

 

Τα πιο σημαντικά