Στο τραπέζι τα διόδια στο κέντρο της Αθήνας!

18 Οκτωβρίου, 2021 5:23 ΜΜ
More videos

Επανέρχεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας από τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου – Τίθενται ξανά σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων – Ποια είναι η απάντηση που έδωσε για τα διόδια στην πρωτεύουσα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής

Επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, με τον δακτύλιο που τίθεται ξανά σε ισχύ από την επόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σημαντικές ανατροπές για τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα με όποιες συνέπειες θα φέρουν αυτές στους περιφερειακούς δρόμους. Μάλιστα, το σενάριο που είχε κυκλοφορήσει για διόδια στο κέντρο της Αθήνας να επανέρχεται στο προσκήνιο, με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, να λέει σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή των γεωγραφικών ορίων του Δακτυλίου, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μελέτη που ήδη πραγματοποιείται για την αναπροσαρμογή του. Τι αλλάζει όμως από 25 Οκτωβρίου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων; Οι αλλαγές στην κυκλοφορία, έπειτα από μακρά απουσία του Δακτυλίου, αφορούν κυρίως στο ποια οχήματα επιτρέπονται και τα οποία -όπως αποφασίστηκε σε διευρυμένη σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα- είναι τα εξής:

  • ηλεκτρικά οχήματα
  • οχήματα φυσικού αερίου
  • υβριδικά
  • οχήματα με κινητήρα Euro 6 (με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γραμμάρια Co2)
  • όσα ΙΧ διαθέτουν εκ του κατασκευαστή κινητήρα υγραερίου

Για την ώρα τα όρια του Δακτυλίου είναι τα εξής:

Μέχρι πρότινος τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ- Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.