Όσο και αν πρόκειται για μια μακάβρια έρευνα, από τη στιγμή που κρίθηκε από την εισαγγελία ότι το τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας μπορεί να βοηθήσει στην περισυλλογή στοιχείων για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η εκταφή αναμένεται να φέρει νέες εξελίξεις γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Φαίνεται πως οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές είναι πεποισμένες ότι είναι η ώρα του τάμπλετ να «μιλήσει» και γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε η εκταφή στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου στην Πάτρα.
Η συσκευή μεταφέρθηκε άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής ώστε να ανακτηθούν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική συσκευή της 9χρονης για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου! Εξάλλου εκείνη ήταν που τοποθέτησε το τάμπλετ στον τάφο του παιδιού και οι ερευνητές πιστεύουν ότι μαζί με το τάμπλετ η μητέρα ενδεχομένως να προσπάθησε να… θάψει και στοιχεία γύρω από το πώς έφτασε στα χέρια της η θανατηφόρα κεταμίνη. Ηδη οι ειδικοί ερευνούν εάν η συσκευή τοποθετήθηκε στον τάφο του παιδιού όχι για να «συντροφεύσει» το νεκρό παιδί στο ταξίδι του, αλλά για την απόκρυψη σημαντικών στοιχείων.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι εγκληματολόγοι ψάχνουν για τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου, τις αναζητήσεις και τις επαφές της, ενώ θα ερευνηθεί εάν από το τάμπλετ είχαν γίνει συνδέσεις στο internet και κατά πόσο μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση θανατηφόρων φαρμακευτικών ουσιών, όπως η κεταμίνη ή και κάποια άλλη ουσία.
Αυτή άλλωστε ήταν η εντολή της 18ης ανακρίτριας, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας και το πρωί του Σαββάτου προχώρησε το άνοιγμα του τάφου για την ανάκτηση του τάμπλετ. Πριν από την εκταφή τελέστηκε τρισάγιο, ενώ παρόντες στη διαδικασία ήταν η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικοί, εισαγγελέας, ο ιερέας που διάβασε το τρισάγιο, συγγενείς, άνθρωποι του Δήμου, αλλά και ιδιώτης ερευνητής, που αναζητεί απαντήσεις για τον θάνατο της σπιτονοικυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.
«Σύντομα θα έχουμε εικόνα για Μαλένα και Ιριδα»
Για το ρόλο της Πολιτείας στα θέματα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης και των αποτρόπαιων εγκλημάτων, με αφορμή της υπόθεση της Πάτρας που είναι υπό διερεύνηση, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Επτά», ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου. «Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τα τραγικά γεγονότα της Πάτρας, όπου όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βάσιμα οδηγούν στο ότι έχουμε εγκληματική συμπεριφορά, γι’ αυτό και γίνεται η διερεύνηση, σε επίπεδο κύριας ανάκρισης», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου.
Μιλώντας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές ως εγκληματική ενέργεια, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αποτέλεσε το έναυσμα για να αρχίσει η διεξοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο των τριών παιδιών που είναι ακόμη σε εξέλιξη: «Στην όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και για το λόγο αυτό δόθηκαν οι οδηγίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών», είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «To προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια». «Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.
Μιλώντας για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι γίνεται μια πλήρης έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία και όπως είπε «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία». Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην εκπομπή «Επτά» όταν γίνονται αντιληπτά τέτοιου είδους περιστατικά βίας εις βάρος ανηλίκων θα πρέπει να τα καταγγέλλουμε και να μη σιωπούμε.
Οι Αρχές ερευνούν τη διαδρομή της κεταμίνης
Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κριθεί προφυλακιστέα για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Το στοιχείο που «κλείδωσε» την υπόθεση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια είναι ότι στον οργανισμό του κοριτσιού βρέθηκε η ουσία κεταμίνη και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν δίπλα στο παιδί τις τελευταίες ώρες της ζωής του και για τον λόγο αυτό συνελήφθη. Αυτό που εξετάζουν τώρα οι Αρχές είναι από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη η 33χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, σχετικά με την διαδρομή της κεταμίνης γίνεται έρευνα σε φαρμακαποθήκες και σε άλλα σημεία πώλησης. Έρευνα επίσης γίνεται και για ένα συγγενικό πρόσωπο της 33χρονης που φέρεται να εμπλέκεται με ναρκωτικές ουσίες.
Κατερινόπουλος: Ψάξτε στις πιάτσες των ναρκωτικών
Οι Αρχές στην προσπάθειά τους να βρουν τη διαδρομή της κεταμίνης ερευνούν σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο που φέρεται να προέρχεται από τον χώρο των τοξικομανών και να είχε επαφές με την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Τις επόμενες ώρες, το συγκεκριμένο άτομο δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει για το αν βοήθησε την κατηγορούμενη να βρει τη συγκεκριμένη ουσία. «Συνήθως η κεταμίνη στις πιάτσες των ναρκωτικών βρίσκεται σε σκόνη και σε υγρή μορφή, την οποία χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο, όταν έχουν έλλειψη άλλων πιο σκληρών ναρκωτικών. Δεν είναι δύσκολο ένας τοξικομανής να βρει αυτή την ουσία», σχολίασε στο Star ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.