Ως πρόσφατη παρουσιάζεται ασφαλτόστρωση οδού στο Ρέθυμνο από το 2016

30 Νοεμβρίου, 20163:09 ΠΜ

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι στο Ρέθυμνο αλφατοστρώθηκε οδός χωρίς την απομάκρυνση των κάδων απορριμάτων και των σταθμευμένων οχημάτων. Τα εξεταζόμενα δημοσιεύματα παρουσιάζουν το περιστατικό ως πρόσφατο, δηλαδή εντός Ιουνίου του 2022, καθώς στο κείμενο χρησιμοποιούν τη λέξη “χθες” για να προσδιορίσουν χρονικά το συμβάν. Ωστόσο, το εν λόγω περιστατικό δεν είναι πρόσφατο.

Παραδείγματα: app.fbe.grdiaforetiko.gri-diakopes.grfanpage.gr

Στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Δεν ξέρω πως ακριβώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το παρακάτω περιστατικό το οποίο πραγματικά μας έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό… Στην οδό Επ. Μαρούλη, στην πόλη του Ρεθύμνου ο δήμος χτες το προχώρησε σε εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος. Μόνο που επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, τα πράγματα δεν έγιναν όπως θα φαντάζονταν κάποιος ότι θα γίνονταν σε όλε τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

Τι ισχύει

Αρχικά, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως πρόσφατη, η υπό εξέταση είδηση αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο, στις 29 Νοεμβρίου του 2016. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης ασφαλτόστρωσε στις 29/11/2016 την οδό Επιμενίδου Μαρούλη χωρίς να μετακινήσει τα αυτοκίνητα και τους κάδους απορριμάτων που βρίσκονταν επ’αυτής, με αποτέλεσμα στο δρόμο να δημιουργηθούν “μπαλώματα” στα σημεία που υπήρχαν τα σταθμευμένα Ι.Χ.

Φωτογραφία του goodnet.gr που αναπαράχθηκε από διάφορα ΜΜΕ. Πλεόν, ο σύνδεσμος του άρθρου του goodnet δεν λειτουργεί. Σε σχετικό στιγμιότυπο της σελίδας στη βιβλιοθήκη αρχειοθετήσεων του web.archive.org δεν εμφανίζεται η φωτογραφία.

Σε αυτό το σημειό είναι σκόπιμο να τονίσουμε πως το περιστατικό γνώρισε μεγάλη διάδοση στα τέλη Νοέμβρη του 2016 κάνοντας το γύρο του ελληνικού διαδικτύου, με τις δημοτικές αρχές να ανακοινώνουν πως το έργο βρίσκεται στην πραγματικότητα σε εξέλιξη. Η ασφαλτόστρωση της οδού Επιμενίδου Μαρούλη ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ, στις 4 Δεκεμβρίου του 2016.

Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές πως η ασφαλτόστρωση της οδού Επιμενίδου Μαρούλη στο Ρέθυμνο ουδεμία σχέση έχει με το παρόν μιας και το έργο παραδόθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 2016. Ως εκ τούτου, η πλαισίωσή της ως πρόσφατη είναι παραπλανητική.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News