Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣτο πατρικό του στη Γορτυνία μετά από 25 χρόνια ο Κώστας Γαβράς...

Στο πατρικό του στη Γορτυνία μετά από 25 χρόνια ο Κώστας Γαβράς για τον Δεκαπενταύγουστο

Τον τόπο και το σπίτι γέννησής του στα Λουτρά Ηραίας Γορτυνίας επισκέφτηκε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η επίσκεψη έγινε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο διάσημος σκηνοθέτης επισκέφτηκε με τα παιδιά και τα εγγόνια του το πατρικό του, το οποίο έχει ανακαινιστεί από δυο πρώτα ξαδέλφια του.

Εκεί, παρουσία του κ. Γαβρά, αποκαλύφθηκε πλάκα όπου αναγράφεται το γεγονός της γέννησής του, μια ακόμα συγκινητική στιγμή για τον σκηνοθέτη.
Είχε προηγηθεί βόλτα του ίδιου και της οικογένειάς του στο χωριό και στο σχολείο που πήγε όταν ήταν μικρός, καθώς και προσκύνημά του στην εκκλησία του χωριού και στους τάφους συγγενικών προσώπων του στο νεκροταφείο που βρίσκεται δίπλα από αυτήν.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και ο δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Οι κάτοικοι όσο και ο δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχήΟι κάτοικοι όσο και ο δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή

Αργότερα ο κ. Γαβράς μετέβη στο υδροθεραπευτήριο των ιαματικών λουτρών της περιοχής, όπου σε μια σεμνή και οικογενειακή εκδήλωση ο κ. Γιαννόπουλος και ο σύλλογος του χωριού του παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες και δώρα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού γεύμα όπου εκλήθησαν να συμμετέχουν όλοι όσοι βρίσκονταν σήμερα στο χωριό, κάτοικοι και επισκέπτες.

Πραγματοποιήθηκε τιμητικό γεύμα στην πλατεία του χωριούΠραγματοποιήθηκε τιμητικό γεύμα στην πλατεία του χωριού

Συνάντησε φίλους και συνομίλησε με κόσμο Συνάντησε φίλους και συνομίλησε με κόσμο

Εκανε βόλτα στο χωριό και επισκέφτηκε και το σχολείο του Εκανε βόλτα στο χωριό και επισκέφτηκε και το σχολείο του

Ο Κώστας Γαβράς είχε πανω από 25 χρόνια να επισκεφτεί το χωριό τουΟ Κώστας Γαβράς είχε πανω από 25 χρόνια να επισκεφτεί το χωριό του

Φωτογραφίες: kalimera-arkadia.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο σημαντικά