Ψευδείς οι ισχυρισμοί για απόπειρα αυτοκτονίας ιερέα λόγω της φερόμενης σχέσης του με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

20 Οκτωβρίου, 20221:13 ΜΜ

Ισχυρισμός

Ιερέας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του ιερέα σε ενημερωτική εκπομπή, ο ισχυρισμός πως βρέθηκε λιπόθυμος στο σπίτι του και εισήχθη σε νοσοκομείο μετά από πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας είναι ψευδής. Ο ιερέας δήλωσε κατηγορηματικά πως ουδέποτε λιποθύμησε ή εισήχθη σε νοσοκομείο, ενώ ανέφερε πως έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη σχετικά με τα επίμαχα δημοσιεύματα.

Από το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2022, δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται πως ιερέας, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού 12χρονου κοριτσιού, βρέθηκε λιπόθυμος στο σπίτι του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αφού προέβη σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ωστόσο, σύμφωνα με απάντηση του ιδίου, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: ekklisiaonline.grzougla.grdiaforetiko.grgazzetta.grespresso.gr

Παραδείγματα αναρτήσεων στο Facebook:

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ- ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΛΙΠΟΘΥΜΟ

Δικοί του άνθρωποι μιλούν για απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκεται γνωστός Ιερέας των Αθηνών, και σήμερα 20 Οκτωβρίου τις πρωινές ώρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος τον βρήκε λιπόθυμο στο σπίτι του.

Το στενό του περιβάλλον αφήνει να εννοηθεί πως ο Ιερέας είχε πικραθεί πάρα πολύ που το όνομά του έπαιζε (ακόμη και σε επίπεδο φημολογίας) γύρω από το ζήτημα του βιασμού της 12χρονης, μετά από μαρτυρίες κατοίκων για σχέση του 53χρονου φερόμενου ως δράστη με τον συγκεκριμένο Ιερέα.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε στον άνθρωπο περαστικά.

Τι ισχύει

Η αρχική είδηση για την απόπειρα αυτοκτονίας του ιερέα και την εισαγωγή του σε νοσοκομείο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα ekklisiaonline. Το δημοσίευμα επικαλείται δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι άφηναν να εννοηθεί πως ο ιερέας του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου στην περιοχή της Κολοκυνθούς, πατέρας Νικόλαος Κούβαρης, προέβη σε απόπειρα αυτοκτονίας επειδή δεν άντεχε την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης.

Η είδηση γνώρισε μεγάλη διάδοση μέσα από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο όπως ο ίδιος ο πατέρας Νικόλαος δήλωσε μια ημέρα αργότερα, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, τόσο η είδηση της λιποθυμίας του και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, αλλά και η υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του είναι ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:

Απόσπασμα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, 21 Οκτωβρίου 2022

[1:25] Κατ’ αρχήν θα ήθελα να κάνω μια αποκατάσταση. Από εχθές διατείνεται πως έκανα μια […] μάλλον είχα τάσεις αυτοκτονίας και προσπάθησα να αυτοκτονήσω, μετά ακούστηκε ότι πήγα σε κάποιο νοσοκομείο γιατί λιποθύμησα, εσφαλμένα βέβαια όλα αυτά και κακώς γίνονται […]

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Παπαχλιμίντζου συγκεκριμένα για την είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του, ο πατέρας Νικόλαος δήλωσε πως:

[04:58] Αυτό που χρεώσανε σε εμένα είναι ότι εχθές προσπάθησα να αυτοκτονήσω και ότι λιποθύμησα και ότι εισήχθην σε ένα νοσοκομείο, μάλιστα λέει ότι με πήρε η αδερφή μου. Έχω να σας πω ότι η αδερφή μου, καμία από τις αδερφές μου δεν είναι εδώ, δεν πήγα σε κανένα νοσοκομείο, εχθές στις 9 η ώρα το πρωί είχα σε μια επιχείρηση εδώ στην ενορία μου αγιασμό, που με παρακολουθούσανε 100 ανθρώποι, επέστρεψα στο γραφείο μου, έκατσα μια ώρα και έφυγα και πήγα στο σπίτι μου στην Κινέτα διότι εκεί είχα κάποιες υποχρεώσεις.

Επιπροσθέτως, τόνισε πως έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη σχετικά με τα εν λόγω δημοσιεύματα:

[07:45] Κοιτάξτε εγώ έχω ήδη στείλει εξώδικα, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν κρύβομαι από κανέναν, ήδη σήμερα το πρωί ο δικηγόρος μου έστειλε εξώδικα εκεί που έπρεπε να στείλει, και ας μας δώσουν αυτοί τις εξηγήσεις, ας μας αποδείξουν ότι εγώ προσπάθησα να αυτοκτονήσω, ας μας αποδείξουν ότι εγώ εισήχθην στο νοσοκομείο εχτές, και από εκεί και πέρα να δούμε τι έχει να μας πει και η δικαιοσύνη.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του ιερέα σε ενημερωτική εκπομπή, ο ισχυρισμός πως βρέθηκε λιπόθυμος στο σπίτι του και εισήχθη σε νοσοκομείο μετά από πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας είναι ψευδής. Ο ιερέας δήλωσε κατηγορηματικά πως ουδέποτε λιποθύμησε ή εισήχθη σε νοσοκομείο, ενώ ανέφερε πως έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη σχετικά με τα επίμαχα δημοσιεύματα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News