Στο κομμωτήριο η εγκυμονούσα Ιωάννα Τούνη – Βάφει τα μαλλιά της

22 Ιουλίου, 2022 4:29 ΜΜ
More videos

Σιγά που η εγκυμοσύνη θα την άφηνε με μαύρη ρίζα! Για την Ιωάννα Τούνη μιλάμε βρε παιδιά, θα την έβρισκε την λύση ακόμα και στην εγκυμοσύνη της να βάψει το μαλλί, κι εννοείται πως την βρήκε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 22/7 η γλυκιά εγκυμονούσα βρέθηκε στο αγαπημένο της κομμωτήριο στην Θεσσαλονίκη για… ανανέωση!

Η ίδια επειδή ξέρει πολύ καλά πως λειτουργούν τα media και ότι την περιμένουν κάποια στη γωνία με το τουφέκι φρόντισε να ενημερώσει τους διαδικτυακούς της φίλους πως η βαφή που χρησιμοποιεί είναι πολύ συγκεκριμένη και ειδική για την περίσταση καθώς και πως πήρε το τελικό οκ από τον γυναικολόγο της για να προβεί σε μια τέτοια πράξη ενώ ήδη έχει μπει στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της (δείτε εδώ το φύλο του μωρού).

Η ανάρτηση της Ιωάννας

Επιτρέπεται το βάψιμο μαλλιών στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό;

Σύμφωνα με τις λιγοστές έρευνες που έχουν γίνει αλλά και με την βρετανική NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας), δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η μόνιμη βαφή μαλλιών μπορεί να βλάψει το έμβρυο ή να προκαλέσει αποβολή, καθώς τα χημικά συστατικά που απορροφούνται από το δέρμα έχουν μικρό ποσοστό και δεν είναι πολύ τοξικά.

Βέβαια, αν υπάρχουν πληγές και εκδορές στο τριχωτό της κεφαλής που διευκολύνουν την μεγαλύτερη απορρόφηση τους από τον οργανισμό, τότε θα πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτική.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πως τα χημικά αυτά σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να είναι επιβλαβή. Επίσης, επικίνδυνες θεωρούνται οι αναθυμιάσεις από τη βαφή και συγκεκριμένα την αμμωνία, ειδικά όταν το βάψιμο των μαλλιών γίνεται σε κλειστό και όχι καλά αεριζόμενο χώρο.

Για να είστε λοιπόν κι εσείς, αλλά και το μωρό σας απόλυτα ασφαλείς, οι κομμωτές και οι γυναικολόγοι συστήνουν την αποφυγή της μόνιμης ή ημιμόνιμης βαφής μαλλιών με αμμωνία ή άλλα χημικά για την κάλυψη της ρίζας και των λευκών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως λόγω των ορμονικών αλλαγών στις οποίες υπόκειται το σώμα μιας εγκύου κατά την διάρκεια της κύησης, η βαφή μαλλιών ενδέχεται να έχει διαφορετική συμπεριφορά. Μπορεί δηλαδή να μην πιάσει το ίδιο καλά ή αντιθέτως να έχει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα απ’ ότι πριν την εγκυμοσύνη.

Κάτι ακόμη που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το γεγονός πως ακόμη και η εφαρμογή του ίδιου προϊόντος που χρησιμοποιούσατε πριν την κύηση, μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση όσο είστε έγκυος. Για τον λόγο αυτό, δεν θα πρέπει να αμελείτε το τεστ αλλεργίας πριν την πλήρη εφαρμογή της.

Ασφαλής βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό

Σε γενικές γραμμές, θεωρείται ασφαλές το να βάψετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και στην περίοδο του θηλασμού. Ωστόσο, συνίσταται να πάρετε ορισμένες προφυλάξεις προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο για την υγεία του μωρού σας.

Το πρώτο τρίμηνο της κύησης είναι το πιο σημαντικό και ευαίσθητο, αφού το έμβρυο αναπτύσσεται γρήγορα δημιουργώντας το νευρικό σύστημα και όλα τα ζωτικά του όργανα. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται η αποφυγή της βαφής των μαλλιών στην αρχή της εγκυμοσύνης και προτείνεται να γίνεται τουλάχιστον μετά την 12η εβδομάδα.

Οπότε είναι προτιμότερο να περιμένετε το 2ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σε περίπτωση που θέλετε να καλύψετε τα λευκά ή να κάνετε μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας.

Αν θέλετε να περιορίσετε ακόμη περισσότερο την επιρροή της βαφής στο έμβρυο, μπορείτε αντί για όλα τα μαλλιά να βάψετε ένα μέρος αυτών. Τι σημαίνει αυτό;

Επιλέξτε ανταύγειες ή μπαλαγιάζ που δεν ξεκινούν ακριβώς από την ρίζα, όπως το κλασσικό βάψιμο ρίζας. Αυτό σημαίνει πως δεν επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής, μέσω των αγγείων του οποίου περνούν τα διάφορα χημικά συστατικά στον οργανισμό μας. Με τις συγκεκριμένες τεχνικές, η βαφή απορροφάται από την τρίχα και όχι από το δέρμα.

Το ίδιο ισχύει και κατά τον θηλασμό.