Στο εξώφυλλο του Glamour έγκυος διεμφυλικός άνδρας για τον μήνα Pride

3 Ιουνίου, 20232:05 ΠΜ

Με έναν διεμφυλικό άνδρα, που είναι έγκυος, στο εξώφυλλό του κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του βρετανικού Glamour. Το περιοδικό τιμά με αυτόν τον τρόπο τον μήνα Pride. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας περηφάνειας της LGBTQI+ κοινότητα και το Glamour διάλεξε τον Logan Brown για να μιλήσει γι’ αυτό.

«Το τεύχος Pride του Glamour γιορτάζει τη συμμαχία που υπάρχει μεταξύ των γυναικών (cisgender ή μη) και των transgender ατόμων μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες» αναφέρει το περιοδικό σε ανακοίνωσή του.

Το μοναδικής αισθητικής εξώφυλλο δείχνει τον Brown με ένα κοστούμι ζωγραφισμένο στο χέρι, θυμίζοντας το εμβληματικό εξώφυλλο με τη Demi Moore στο Vanity Fair το 1991 με τη ματιά της Annie Leibowitz.

Η ιστορία του Logan Brown

Ο Logan Brown είναι 27 ετών, συγγραφέας και τρανς ακτιβιστής και εργάζεται σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά.

Έγινε για πρώτη φορά γνωστός το 2022 όταν άρχισε να μιλά για την εγκυμοσύνη του ως διεμφυλικός άνδρας, σε ένα blog.

Όπως λέει στη συνέντευξή του έμεινε έγκυος από τον/την non-binary σύντροφό του, drag performer, Bailey J Mills.

«Ένα πρωί, είχα ένα πολύ περίεργο συναίσθημα και ο/η Bailey κοιμόταν. Έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης και ήταν θετικό. Είχα σταματήσει να παίρνω τεστοστερόνη για κάποιο διάστημα λόγω προβλημάτων υγείας. Ένιωσα ότι κόπηκε η ανάσα μου, ότι όλη η προσπάθεια που είχα κάνει μέχρι τώρα απλά χάθηκε» εξομολογείται.

Ο Brown έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, που πήρε το όνομα Nova, στα τέλη Μαΐου και λέει ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία.

«Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά την ευκαιρία, ως queer ζευγάρι, να αποκτήσουμε ένα βιολογικό μωρό. Ήταν πραγματικά ξεχωριστό» λέει ο 27χρονος.

«Είμαι έγκυος άνδρας και είμαι περήφανος»

«Πέρασα τόσο πολύ χρόνο νιώθοντας ντροπή και όντας σκληρός με τον εαυτό μου μέχρι που σκέφτηκα “μπορείς ή να το απολαύσεις ή να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη κάθε μέρα”. Είμαι έγκυος άνδρας και είμαι περήφανος. Ο τοκετός δεν ήταν εύκολη διαδικασία αλλά είχα στήριξη. Κάποιες μαίες έσβηναν από τα ενημερωτικά φυλλάδια τη λέξη “γυναίκα” και έγραφαν “άτομο”» γράφει ο Logan Brown σε ανάρτησή του στο Instagram για τη συνέντευξή του στο Glamour.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News