Στο εδώλιο για παιδεραστία διακεκριμένος φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

26 Σεπτεμβρίου, 2018 11:07 ΜΜ
More videos

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε το πρωί ο διακεκριμένος φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Παναγιώτη Δράκου για αποπλάνηση δυο μικρών μαθητριών του, στο Ωδείο όπου έκαναν μάθημα, πριν από δύο χρόνια.

Ο φόβος και οι ενοχές των δύο κοριτσιών να μιλήσουν για “όσα ανάρμοστα” έζησαν, σημαδεύοντας τις ψυχές τους αλλά και η διπλή ζωή του κατηγορουμένου, αποτυπώθηκαν στις καταθέσεις των μαρτύρων, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Οι γονείς των δυο κοριτσιών, 10 και 9 ετών, καταθέτοντας, τόνισαν πως δεν περνούσαν από το μυαλό τους οι “φρικτές” πράξεις του κατηγορουμένου στα παιδιά τους. Ο άνθρωπος που εμπιστεύονταν να κάνει μάθημα στα παιδιά τους, ένα “άτομο υπεράνω υποψίας”, όπως είπαν, δεν δίστασε να θωπεύει τα μικρά κορίτσια, πίσω από τις κλειστές πόρτες των Ωδείου.

Η 10χρονη μαθήτρια η οποία είχε παραπονεθεί στους γονείς της πως ο κατηγορούμενος την άγγιζε σε διάφορα σημεία του σώματός της, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, έβλεπε συχνά εφιάλτες, όπως είπε ο πατέρας της, και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να φοβάται. Στην κατάθεση του ο πατέρας της μικρής μετέφερε τις περιγραφές του παιδιού όταν ο κατηγορούμενος τη θώπευε στο σώμα και τα γεννητικά όργανα και την έβγαζε προκλητικές φωτογραφίες. Μάλιστα, της έλεγε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και όχι με τους γονείς της.
Μετά την καταγγελία το παιδί δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη . «Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση» ανέφερε ο πατέρας συμπληρώνοντας πως η μικρή συνεχίζει να έχει άγχος όταν συναναστρέφεται με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. «Μου έχει πει ότι φοβάται μην τυχόν ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος και στραφεί εναντίον της» κατέθεσε ο πατέρας της 10χρονης.

Οι γονείς της 9χρονης έμαθαν τι είχε συμβεί στο παιδί τους μετά την πρώτη καταγγελία, αφού είχε καταθέσει στην Αστυνομία. «Μας είπε ότι την θώπευε ότι της έλεγε ότι την αγαπάει… Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνεται μια φρικτή πράξη από έναν ενήλικα σε ένα παιδί σε ένα ωδείο γεμάτο κόσμο» κατέθεσε η μητέρα της 9χρονης προσθέτοντας «Έκτοτε δεν θέλει να κοιμάται μόνη της. Δεν θέλει καθόλου να μιλήσει σε μεγαλύτερους άνδρες. Φοβόταν και ντρεπόταν γι αυτό δεν μου μίλησε από την αρχή το παιδί. Είχε δασκαλευτεί να μην μιλήσει αφενός και αφετέρου ντρεπόταν, αυτό μας είπε και ο ψυχολόγος. Έχει απομονωθεί…». «Πλέον δεν σβήνει το φως ποτέ, κατά τη διάρκεια της νύχτας πετιέται και δεν θέλει να κοιμάται ποτέ μόνη» συμπλήρωσε ο πατέρας της 9χρονης.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης περιέγραψαν μία άλλη εικόνα που είχαν για τον κατηγορούμενο, λέγοντας πως ήταν πράος και ευγενικός. «Όταν μάθαμε για τη σύλληψη και την πράξη πάθαμε όλοι σοκ. Δεν έχει βία μέσα του. Πίστευε ότι δεν έκανε κάτι κακό ένιωθε ότι έδινε στοργή» κατέθεσε μια πρώην μαθήτρια και φίλη του. «Είναι πραγματικά συντετριμμένος, δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτεται τα παιδιά του. Είχε επι 60 χρόνια έναν βίο ηθικό, θα ήθελε αν μπορούσε να σβήσει το εξάμηνο αυτό από τη ζωή του , θέλει να τιμωρηθεί. Έχει προσφέρει παρά πολλά στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε η μάρτυρας για να ακούσει τον πρόεδρο του δικαστηρίου να της απαντά: «Έχει προσφέρει πολλά, μην το λέτε αυτό κι εγώ μπορεί να έχω προφέρει πολλά και πριν έρθω εδώ να πέταξα τη γυναίκα μου από το παράθυρο…»

«Ζούσε σε έναν παράλληλο κόσμο και η σύλληψη του αποτέλεσε για εκείνον ανακούφιση» είπε ο κουμπάρος του κατηγορούμενου

Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενο έκανε λόγο για αλλαγή της συμπεριφοράς του τα τελευταία χρόνια την οποία απέδωσε σε κάποια « μικροέμφρακτα τα οποία δίνουν έναν συγκεκριμένο σύνδρομο του μετωπιαίου λοβού, αυτό επιδρά στην κρίση και την συμπεριφορά», είπε και πρόσθεσε: ” Φαίνεται από τις εξετάσεις που έκανε μέσα στη φυλακή ότι υπερείχε η δυσθυμία. Ενώ ήταν ένας άνθρωπος πράος άλλαξε.

Πρόεδρος: Μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να μην ελέγχει τον εαυτό του;

Μάρτυρας: Μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά.

Εισαγγελέας: Είχε συναίσθηση των πράξεων που έκανε;

Μάρτυρας: Δεν έμπαινε στη διαδικασία της συναίσθησης. Έχει πλήρη μεταμέλεια για τις πράξεις του. Αν έπαιρνε αγωγή δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο εκτιμώ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου.