Στο αρχείο ως παραγεγραμμένα αδικήματα οι καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου

8 Φεβρουαρίου, 20214:33 ΜΜ
More videos

Στο αρχείο, μπήκαν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση της από μεγαλοπαράγοντα της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά στις προσωπικές καταγγελίες της ολυμπιονίκη καθώς τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί και  η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρέμβει με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ωστόσο, η Σοφία Μπεκατώρου στην πολύωρη κατάθεση της είχε κατονομάσει ακόμα 3 αθλήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες.

Οι 2 εξ αυτών δεν κλήθηκαν  ποτέ να καταθέσουν στον εισαγγελέα, αλλά η εισαγγελική έρευνα είχε ουσιαστικά αποτελέσματα για την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που ενόρκως κατέθεσε για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών.

Το αδίκημα αυτό δεν είναι παραγεγραμμένο και μετά την ποινική δίωξη στον προπονητή, ακολούθησε η απολογία και η προφυλάκιση του.

Μάλιστα, στην κατάθεση του ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας.

Έτσι, ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Πηγή: ert.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News