Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

20 Απριλίου, 2022 3:06 ΜΜ
More videos

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να προχωρήσει σε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό για να ανακοινώσει τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022.

Στις 19:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό στο οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το ύψος του κατώτατου μισθού

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι «γενναία» ενώ συνέστησε προς τους πολίτες λίγες ώρες υπομονή. Όπως έχει γράψει επανειλημμένως το Dnews η αύξηση θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8%, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό πάνω από τα 700 ευρώ.

Τα επικρατέστερα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού των 663 ευρώ και του ημερομισθίου των 29,04 ευρώ από την 1η Μαΐου που λαμβάνουν περίπου 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αναφέρουν αύξηση ανάμεσα στο 6% με 8%

Πηγή: dikaiologitika.gr