Στήριξη Φλωρίδη στον Χρυσοχοΐδη: «Καρβουνιάρηδες προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά»

Μάρτιος 8, 2021 7:03 ΜΜ
More videos

Τη στήριξη του προς το έργο της ΕΛΑΣ και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξήρε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

Ο κ. Φλωρίδης έκανε παράλληλα λόγο για γνωστούς «καρβουνιάρηδες» (από το φράση του Δ. Σαββόπουλου «δως του και οι καρβουνιάρηδες»), οι οποίοι προσπαθώντας να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, επιχειρούν να γενικεύσουν αυτές τις συμπεριφορές των αστυνομικών και να μας πείσουν ότι ζούμε σε καθεστώς διαρκούς αστυνομοκρατίας και αστυνομικής βίας από την οποία «κινδυνεύουν οι συνταγματικές μας ελευθερίες» και άλλα τέτοια «ηρωικά».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Η Αστυνομία, πραγματοποιεί κάθε μέρα χιλιάδες ελέγχους σε χιλιάδες σημεία της χώρας, στα πλαίσια των καθηκόντων της. Επιβάλλει πρόστιμα, συλλαμβάνει κακοποιούς, αποτρέπει τη διάπραξη εγκλημάτων, προσπαθεί να βοηθήσει την διαρκή εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης.
Σ’ αυτές τις καθημερινές χιλιάδες δράσεις της, υπάρχουν και κάποιες, ελάχιστες, ίσως και μία, όπου κάποιος αστυνομικός υπερβαίνει τα όρια της επαγγελματικής του συμπεριφοράς και συμπεριφέρεται βίαια σε κάποιον ελεγχόμενο πολίτη.
Στις περιπτώσεις αυτές κινούνται άμεσα δύο διαδικασίες: αυτή του πειθαρχικού ελέγχου για την απόδοση ευθυνών στον παρεκτραπέντα και αυτή της εισαγγελικής έρευνας για τη διαπίστωση τυχόν ποινικών αδικημάτων από τον/τους αστυνομικό/κούς.
Όμως σε κάθε τέτοια περίπτωση, εμφανίζονται και οι γνωστοί “καρβουνιάρηδες” (από το φράση του Δ. Σαββόπουλου “δως του και οι καρβουνιάρηδες”), οι οποίοι προσπαθώντας να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, επιχειρούν να γενικεύσουν αυτές τις συμπεριφορές των αστυνομικών και να μας πείσουν ότι ζούμε σε καθεστώς διαρκούς αστυνομοκρατίας και αστυνομικής βίας από την οποία “κινδυνεύουν οι συνταγματικές μας ελευθερίες” και άλλα τέτοια “ηρωικά”.
Λες και οι πολίτες αυτής της χώρας δεν ξέρουν τη δική τους καθημερινότητα και δεν απολαμβάνουν την πλήρη ελευθερία που τους παρέχει η συνταγματική μας δημοκρατία.
Αλλά όταν η πολιτική σου κινείται μεταξύ “Πολλακισμού” και “Κουφοντινισμού”, είναι προφανές ότι τέτοιου είδους αναφορές είναι το μοναδικό σου καταφύγιο.
Το ερώτημα είναι γιατί βρίσκονται και κάποιοι που, άθελά τους μάλλον, συμμετέχουν στη δημιουργία αυτής της στρεβλωτικής εικόνας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: