Στήνουν πάρτι για την αλλαγή του χρόνου σε Airbnb – Στο 100% η πληρότητα

31 Δεκεμβρίου, 202111:08 ΠΜ
More videos

Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα για την εστίαση πολλοί είναι εκείνοι που άρχισαν να ψάχνουν εναλλακτικές για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι πολλοί αναζητούν εναλλακτική για το πρωτοχρονιάτικο party και η ζήτηση στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τύπου Airbnb έχει εκτοξευτεί.

Στο 100% οι κρατήσεις

Στην Αττική και σε δημοφιλείς προορισμούς της περιφέρειας από Έλληνες και ξένους.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προσπαθούν με διάφορες δικλείδες να διασφαλίσουν πριν από την ενοικίαση ότι δεν πρόκειται να γίνουν πάρτι με δυνατή μουσική μέχρι πρωίας… κατά το παρελθόν άλλωστε έχουν καταγγείλει οι ίδιοι πάρτι στα διαμερίσματά τους.

Στο σπίτι μας, με τους καλεσμένους μας μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν και να βάλουμε μουσική να παίζει. Εκεί όμως όπου θα υπάρξει πρόβλημα και πρόστιμο είναι να νοικιάσουμε Airbnb διαμέρισμα και να κάνουμε εκεί το πάρτι

Πάντως, οι πλατφόρμες δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους διαχειριστές να απορρίπτουν αιτήματα από πελάτες όταν υπάρχει η υπόνοια διοργάνωσης πάρτi.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Στη νέα ΚΥΑ με τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κορωνο-πάρτι που μπορεί να λειτουργήσουν καταστροφικά τα επόμενα 24ωρα, δηλαδή την Παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, στη ΚΥΑ επισημαίνεται ότι για τη «διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης» προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Το παραπάνω πρόστιμο αφορά την 1η παράβαση, ενώ για τη 2η παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News