Στην Σκωτία αύριο ο πρωθυπουργός προσκεκλημένος του Πρίγκιπα Καρόλου

25 Απριλίου, 2022 8:15 ΜΜ
More videos

Στην Σκωτία θα βρεθεί αύριο, Τρίτη του Πάσχα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσκεκλημένος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπα Καρόλου.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Πρίγκιπας της Ουαλίας πριν από περίπου έναν χρόνο προκειμένου να επισκεφθεί το κτήμα του στο Έιρσαϊρ.

Δεν πρόκειται για μια απλή εξοχική κατοικία ή ένα εξοχικό ανάκτορο σαν όλα τ’ άλλα. Είναι ένα κτήμα το οποίο αγόρασε ο Κάρολος το 2007 μαζί με μια κοινοπραξία και στην κυριολεξία το έσωσε καθώς είχε παρακμάσει. Πέρα όμως από την διάσωση των συλλογών του και των αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Κάρολος είναι γνωστός για τις οικολογικές ανησυχίες του και υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό στο Dumfries House, το οποίο είναι ανοικτό 365 μέρες τον χρόνο υπάρχουν ειδικά προγράμματα για νέους που μαθαίνουν διάφορες τέχνες και αγροδιατροφή. Παράλληλα το άνοιγμά του στον κόσμο έφερε την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την περιοχή που είχε υποφέρει από την ανεργία με το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν, θα βρεθεί και θα ξεναγηθεί στο κτήμα του Καρόλου στην Σκωτία, το Dumfries House και ενδεχομένως να πάρει και ιδέες για την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου.

Να σημειώσουμε ότι πολλές φορές ο Πρίγκιπας Κάρολος έχει δείξει την αγάπη του στην Ελλάδα την οποία και θεωρεί χώρα των προγόνων του αλλά και το ενδιαφέρον του για το Τατόι.