Στην Πάτρα το πρώτο καφέ όπου εργάζονται άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας

5 Ιανουαρίου, 2017 3:31 ΠΜ
More videos

Στις 9 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε τη λειτουργία της η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ. Πρόκειται για το πρώτο καφέ στην Πάτρα, όπου εργάζονται άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας.

facebook

Το καφέ συμβάλλει στην επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντας το δικαίωμα της εργασίας και μεριμνώντας δραστικά για την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση. ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ  αποτελούν μία γενναία πράξη κατά του αποκλεισμού, της προκατάληψης και του στίγματος, που συνοδεύουν την ψυχική νόσο.

facebook

Ο χώρος λειτουργεί και ως πολιτιστικός- εκθεσιακός. Πραγματοποιούνται σε τακτική βάση πολιτιστικά δρώμενα: Βραδιές μουσικής, ποίησης, βιβλιοπαρουσιάσεις, εικαστικές – φωτογραφικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου, δράσεις για παιδιά. Επίσης, εκτίθενται κατά διαστήματα και οι δημιουργίες από τις ομάδες των μελών του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας.

facebook

Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη του έργου ανέλαβε η plan+ (Κωνσταντίνος Πετράκος, Πέτρος Μπόσκος), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το καφέ ΓΕΦΥΡΕΣ δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε με την υποστήριξη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI.

Καφέ Γέφυρες – ΚοινΣΕπ Ένταξης (facebook)

Διεύθυνση: Πατρέως 86

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610623963

facebook

TΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΑΣ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΟΥΣΤΑ

Το ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΑΣ» του σκηνοθέτη Ευθύμιου Κούστα (ΑΚ3 fotografia), δείχνει όλη την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του καφέ. Στο ντοκιμαντέρ οι άνθρωποι που βοήθησαν (και βοηθούν καθημερινά) για να γίνει πραγματικότητα η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ» καταθέτουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους ενώ αναδεικνύονται οι ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δράσεις, που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στις «ΓΕΦΥΡΕΣ».

«Σαν άτομο με πρόβλημα ψυχικής υγείας και εγώ θα ήθελα να τονίσω την αυτοπεποίθηση μου και την μεγάλη μου ευχαρίστηση που μου δόθηκε ένα τέτοιο δικαίωμα να δουλέψω σ’ αυτό το μαγαζί. Ήμουν άνεργος αρκετά χρόνια και μαζί με το πρόβλημα ψυχικής υγείας, αυτό ήταν ένας άσχημος συνδυασμός. Όταν μου ανέφεραν ότι θα δουλέψω στο καφέ, το πρώτο μου αίσθημα ήταν απόλαυση και ικανοποίηση εσωτερική. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να ασχοληθώ με το καφέ και πιστεύω στο μέλλον να ασχοληθούν και άλλα άτομα με το καφέ, να έρθουν να δουλέψουν μαζί μας, έτσι ώστε ν τους δοθούν βήματα προόδου όπως δόθηκαν και σε έμενα»…

Δείτε το ντοκιμαντέρ: 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ευθύμιος Κούστας

Επικοινωνία: facebook

Λάμπρος Αραπάκος, κοινωνικός λειτουργός 6940689334

Ακολουθήστε μας στο facebook: