Στην Κύπρο τα φέρετρα είναι ακριβά και η λύση είναι η ενοικίαση

23 Οκτωβρίου, 20174:12 ΜΜ

Το κόστος μια κηδείας, είναι και στην Κύπρο όπως και στην Ελλάδα αρκετά υψηλό, για κάποιους σχεδόν δυσβάσταχτο. Για ορισμένους, λοιπόν, η ενοικίαση φερέτρου αποτελεί μία καλή λύση για να μπορέσουν να αποχαιρετήσουν με αξιοπρέπεια τους αγαπημένους τους. Και όπως φαίνεται, στην Κύπρο αυτό συμβαίνει ήδη σε αρκετές περιοχές, όπως γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ όσοι δεν έχουν οικονομική ευχέρεια «νοικιάζουν ένα φέρετρο έναντι περίπου €100 και όταν θάψουν τον αγαπημένο τους επιστρέφουν το φέρετρο στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είναι συνήθως ένα άτυπο “γραφείο κηδειών”.

Η πράξη έχει μάλιστα περιβληθεί με θρησκευτικότητα, αφού στους συγγενείς λέγεται υπό μορφή παρηγοριάς ή και στην προσπάθεια να πειστούν να νοικιάσουν φέρετρο, ότι και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο αλλά τυλίχτηκε σε μία σινδόνη, αν και η ίδια αυτή η ιστορία του σεντονιού με το οποίο περιτύλιξαν τον Χριστό μετά την αποκαθήλωσή του είναι αμφιλεγόμενη, τουλάχιστον ως προς την αυθεντικότητα της αγίας σινδόνης».

Στην Κύπρο η αγορά φέρετρου κοστίζει από 300 έως 3.000 ενώ σε αυτά τα έξοδα έρχονται φυσικά να προστεθούν και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την κηδεία.

Πάντως, όπως γράφει η εφημερίδα, «η ενοικίαση φερέτρων δεν πέρασε απαρατήρητη τουλάχιστον από ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, οι οποίοι βλέπουν μέχρι και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Από πλευράς τους όσοι αναλαμβάνουν κηδείες και προσφέρουν νοικιασμένα φέρετρα θεωρούν ότι προσφέρουν φτηνή λύση σε συγγενείς που δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα και μάλιστα για κάτι το οποίο αν αγοραστεί θα χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά».

[philenews] [cnn]

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News