Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
βίντεοΣτην Ινδία πίνουν τα ούρα της αγελάδας γιατί ισχυρίζονται πως θεραπεύουν σοβαρές...

Στην Ινδία πίνουν τα ούρα της αγελάδας γιατί ισχυρίζονται πως θεραπεύουν σοβαρές ασθένειες

Αν τύχει και βρεθείτε ποτέ στην πόλη Ουνταϊπούρ στο Ραζαστάν στην δυτική Ινδία και δείτε μια αγελάδα να κατουράει, μην γυρίσετε από την άλλη. Αντίθετα, πάρτε ένα δοχείο και γεμίστε το μέχρι πάνω.

Ο 36χρονος Χερμάντ Παλιγουάλ και οι φίλοι του καταναλώνουν συχνά και κάνουν μπάνιο μέσα σε ούρα αγελάδας, γιατί ισχυρίζονται ότι τους προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες και κρατά το δέρμα τους λείο και καθαρό. Απλώνουν το υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια τους δυο φορές την ημέρα και κάνουν μπάνιο σε μπανιέρα γεμάτη με ούρα, που παίρνουν από 30 αγελάδες κάθε βδομάδα. Αυτοί οι άντρες υποστηρίζουν ότι δεν χρειάστηκαν την βοήθεια γιατρού από τότε που άρχισαν να πίνουν ούρα αγελάδας.

Οι αγελάδες θεωρούνται ιερές για τους Ινδουιστές.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 194

Swarajya

Ο Χερμάντ λέει: “Υπέφερα από μια οξεία ασθένεια των πνευμόνων, είχα πολύ συχνά βήχα και κρυολογήματα. Επίσης, είχα και ακμή στο πρόσωπό μου, αλλά μόλις άρχισα να απλώνω ούρα, το πρόσωπό μου καθάρισε σε μια βδομάδα. Από τότε δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να μην πιω ούρα αγελάδας.”

Τα ούρα αγελάδας έχουν χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό σε αντισηπτικά και φάρμακα, όπως οι σταγόνες για τα μάτια. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους σε φρέσκια και ανεπεξέργαστη μορφή, έχει γίνει πολύ δημοφιλής στους ντόπιους. Μάλιστα, ακόμα και κάποιες δημοφιλείς μάρκες που προσφέρουν φυτικά προϊόντα, έχουν εντάξει στην παραγωγή τους εμφιαλωμένα ούρα αγελάδας.

Η “Gomutra”, δηλαδή η πρακτική κατανάλωσης ούρων αγελάδας για θεραπευτικούς σκοπούς, είναι μέρος της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 68

Caters News Agency

Στα μαγαζιά πωλούνται εμφιαλωμένα ούρα αγελάδας.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 64

Caters

Ο 32χρονος Γιόγκες Παλιγουάλ ισχυρίζεται, ότι: “Τα ούρα αγελάδας είναι διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ στην Ινδία, αλλά στο χωριό μας υπάρχουν σε αφθονία, οπότε δεν χρειάζεται να τα αγοράζουμε. Πίνω φρέσκα ούρα αγελάδας, μόλις τα πάρω από την αγελάδα. Τα οφέλη από αυτό είναι απίστευτα. Έχει θεραπεύσει τελείως το άσθμα μου.”

Επίσης, οι άντρες ισχυρίζονται ότι και οι γυναίκες χρησιμοποιούν ούρα αγελάδας για να θεραπεύσουν την ακμή τους, αλλά δεν το παραδέχονται, επειδή αυτή η πρακτική συνδέεται με κοινωνικό στίγμα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Τα πιο σημαντικά