Στην Εύβοια κάνουν προσευχή για βροχή – Λιτανεία πάλι στο Προκόπι

7 Αυγούστου, 202111:51 ΜΜ

Ελπίζουν ότι για δεύτερη φορά θα γίνει το θαύμα για να σταματήσει ο εφιάλτης

Εισακούστηκαν οι προσευχές των απελπισμένων κατοίκων της περιοχής του Προκοπίου Ευβοίας, που έβλεπαν την πυρκαγιά να πλησιάζει στα σπίτια τους, όταν χθες το βράδυ πραγματοποίησαν λιτανεία. Αναπάντεχα έβρεξε για μία ώρα και, καθώς κάνουν λόγο για «δώρο Θεού», προγραμματίζουν νέα περιφορά των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου για απόψε στις 20:00.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορεί το eviathema.gr, χθές το βραδάκι δόθηκε αρμοδίως η εντολή να εκκενωθεί και το Νέο Προκόπιο Ευβοίας, αφού η φωτιά κατέβαινε ορμητικά από τα βορειότερα προς τις κοινότητες Μαντούδι και Προκόπι. Ασθενοφόρα και λεωφορεία μετέφεραν τον κόσμο και όσους πολλούς ξεσπιτωμένους φιλοξενούσε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Ξενώνα του, στο Ιερό Προσκύνημα.

Εκείνη την ώρα δόθηκε σύσταση στον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βερνέζο και τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού, Οικονόμο π. Δημήτριο Πατεράκη, να φορέσουν πετραχήλι και να λιτανεύσουν στο χωριό τις ιερές Εικόνες του Οσίου Ιωάννου και των αγίων της Ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης, παρακαλώντας τον Θεό για βοήθεια.

Γύρω στις 05:00, πρώτες πρωινές ώρες, ένα σύννεφο εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω από τον οικισμό Προκοπίου και σαν από θαύμα ξεκίνησε να βρέχει! Το Προκόπι αυτή την ώρα παραμένει ανέπαφο από τις φλόγες, ωστόσο ο αγώνας των πυροσβεστών στα πέριξ συνεχίζεται

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News