Στην Ελλάδα με το νεογέννητο η σύζυγος του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που γέννησε σε καταφύγιο

11 Μαρτίου, 2022 11:44 ΜΜ
More videos

Ταξίδεψε μέχρι τα σύνορα της Ουκρανίας, προκειμένου να φέρει στην Ελλάδα τη γυναίκα του και το νεογέννητο μωράκι τους, το οποίο ήρθε στον κόσμο σε καταφύγιο στο Κίεβο.

Ο μέσος της ΑΕΚ, Εβγέν Σάκχοφ  έφτασε στο τελωνείο του Προμαχώνα έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής μαζί με τη σύζυγό του και το νεογέννητο κοριτσάκι τους.
Η σύζυγος του Σάκχοφ, Αλόνα, έφερε στον κόσμο την Αμέλια, την ώρα που η Ρωσία βομβάρδιζε το Κίεβο και ο παίκτης της ΑΕΚ βρισκόταν στις προπονήσεις της Ένωσης.

Η αγωνία για το ζευγάρι τελείωσε, με τον Σάκχοφ να πηγαίνει οδικώς στα ρουμανο-ουκρανικά σύνορα και να επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του.

«ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΓΕΝΝΗΣΩ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ»

Η γυναίκα του Σάκχοφ σε δηλώσεις της τόνισε ότι «είμαι πολύ χαρούμενη και ήρεμη που ήρθαμε. Εδώ στην Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μας, επιτέλους νιώθω ασφαλής και ήρεμη», ενώ πρόσθεσε ότι «γέννησα σε νοσοκομείο στο Κίεβο, αλλά ήμουν συνέχεια στο καταφύγιο. Προσευχόμουν στον Θεό να μη γεννήσω στο καταφύγιο».

Πλέον όλη η οικογένεια του ποδοσφαιριστή βρίσκεται σε ασφαλές έδαφος και αναμένεται να επιστρέψουν μαζί στη βάση τους στην Αθήνα.

«ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ»

Ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής Εβγέν Σάκχοφ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη, ενώ σημείωσε ότι πίσω στο Κίεβο έμειναν οι γονείς του και ο αδελφός του.

«Βρήκα τη σύζυγό μου, τη μητέρα της και το παιδί μου στα σύνορα της Ρουμανίας. Μετά πήγαμε Βουκουρέστι, μετά Σόφια και από εκεί εδώ. Εδώ και δυόμιση μέρες περίπου είμαστε στον δρόμο. Στον δρόμο είδα πολλά οχήματα από την Ουκρανία και κόσμο που προσπαθεί να σώσει τη ζωή του, μικρά παιδιά που φεύγουν από τη χώρα. Είναι στενάχωρο να βλέπεις τον κόσμο να φεύγει από την χώρα του και να προσπαθεί να δραπετεύσει για να σώσει τη ζωή του», δήλωσε αρχικά ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Και πρόσθεσε: «Στο Κίεβο έμειναν πίσω ο πατέρας μου, η μητέρα μου και ο αδελφός μου. Θέλω να πω ευχαριστώ στον κόσμο για την υποστήριξη και για τα χρήματα που δίνουν στην Ουκρανία, γιατί πραγματικά το χρειαζόμαστε».