Στην Αθήνα οι Scorpions – Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

23 Μαΐου, 201810:31 ΠΜ
More videos

Δεν είναι η πρώτη τους φορά στην Ελλάδα, το ελληνικό κοινό τους λατρεύει και αυτοί επιστρέφουν, ωστόσο η παράσταση του φετινού καλοκαιριού θα είναι διαφορετική.

Δεν πρόκειται για απλή συναυλία, αλλά για ένα πολιτιστικό γεγονός, όπως είπε ο Κλάους Μάινε, μιας και μιλάμε για το Καλλιμάρμαρο, έναν τόπο γεμάτο ιστορία, αλλά και μία σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μία ορχήστρα κλασικής μουσικής που θα πειράξει τα τραγούδια τους.

Σχεδόν δύο μήνες πριν τη συναυλία της 16ης Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο οι Scorpions βρίσκονται στην Ελλάδα και επέλεξαν να έχουν μία κουβέντα με δημοσιογράφους για τα όσα ετοιμάζουν στο Καλλιμάρμαρο.

Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής όπου ο frondman Κλάους Μάινε και ο Ρούντολφ Σένκερ, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ, υποσχέθηκαν μία μοναδική βραδιά, τονίζοντας πως δεν έδωσαν τυχαία τον τίτλο «Once in a lifetime». Ντυμένοι στα μαύρα και ιδιαίτερα χαμογελαστοί και πρόθυμοι συνομίλησαν με όλους και έβγαλαν για πολλές ώρες φωτογραφίες.

«Ειμαστε στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία»

«Ήρθαμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» είπε ο Γερμανός Ρούντολφ Σένκερ, «για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία», τόνισε, για να θυμηθεί τον πατέρα του που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας και του δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη.

«Η μουσική είναι η διάλεκτος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, στα καλά και τα κακά» συμπλήρωσε ο Κλάους Μάινε μιλώντας για μία βραδιά με πολλά συναισθήματα και θετική ενέργεια.

Η συναυλία των Scorpions θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία, επί σκηνής, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, πράγμα που απασχολεί και τις δύο πλευρές. «Ξέρετε οι μουσική μίας κλασικής ορχήστρας είναι λίγο ‘τεμπέληδες’ είπε χαριτολογώντας ο Στέφανος Τσιαλής Αρχιμουσικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΚΟΑ, για να εξηγήσει ότι είναι χαλαροί στην καρέκλα τους. «Εδώ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, θα πρέπει να συμβαδίσει το ροκ με την κλασική μουσική και να γίνει μία γέφυρα, άσε που εμείς δεν έχουμε ξαναπαίξει σε (φαντάζομαι) τουλάχιστον 15.000 άτομα».

Κατά τη συνέντευξη τύπου είχε συρρεύσει και το ελληνικό fan club του συγκροτήματος για σέλφι, αυτόγραφα, ενώ τους έδωσαν και κρασιά που είχαν ετικέτα Scorpions.

Σε αυτή τη βραδιά δεν θα υπάρχουν support και πρώτα ονόματα, αλλά όλοι ένα πάνω στη σκηνή, συνδεδεμένοι με το κοινό, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Τι σας αγχώνει;», αν υπάρχει κάτι, ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για να μιλήσουν οι Scorpions για ακόμα μία φορά για τη βαρύτητα και την ιστορικότητα του Καλλιμάρμαρου, αλλά και αυτό που κυρίως τους απασχολεί, «η ζέστη του Ιουλίου στην Αθήνα», όπως είπαν χαμογελώντας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News