Στην ανακρίτρια τα νέα εντάλματα σύλληψης

14 Οκτωβρίου, 20229:11 ΜΜ
More videos

Εν αναμονή τουλάχιστον τριών νέων ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, τα στοιχεία από τη δικογραφία αποκαλύπτουν τον κυνισμό των δύο ήδη προφυλακισμένων ανδρών που όχι μόνο ομολόγησαν τις «ερωτικές συνευρέσεις τους με ένα παιδί» αλλά δεν βρίσκουν ακόμη και τώρα να πουν μία λέξη συγνώμης για τις ειδεχθείς πράξεις τους.

Τα τρία εντάλματα αφορούν έναν επιχειρηματία, έναν αιρετό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έναν δημοσιογράφο.

Η 12χρονη κατονόμασε τέσσερις άνδρες

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως το 12χρονο κορίτσι στις καταθέσεις του έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τους βιαστές του, κατονομάζοντας τέσσερις από αυτούς, τους οποίους το ίδιο θυμάται από το μικρό τους όνομα. Είναι θέμα χρόνου δηλαδή η σύλληψή τους προτού οι ίδιοι προσπαθήσουν να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο που οδηγεί στην ταυτοποίησή τους.

Οι περισσότεροι πάντως από τους 212 επίδοξους βιαστές του κοριτσιού άρχισαν ήδη να «κατεβάζουν» το προφίλ τους από την επίμαχη εφαρμογή γνωριμιών.

Χρήσιμα στοιχεία εκτιμούν οι αρχές πως θα προκύψουν από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού του Ηλία Μίχου όπου αποτυπώνονται οι  επισκέψεις της 12χρονης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, στο υπόγειο του καταστήματος στο οποίο η 12χρονη φέρεται να έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον κατηγορούμενο δεν υπάρχουν κάμερες. «Πρόσωπο κλειδί» φέρεται να θεωρείται συνεργάτης του 53χρονου κατηγορούμενου ο οποίος φαίνεται πως μέχρι τώρα δεν έχει εξεταστεί από τις αρχές.

Προκλητικός ο Μίχος

Ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος απολογούμενος φέρεται με προκλητικό τρόπο να επιχείρησε να ρίξει ευθύνες στη 12χρονη για την οποία ισχυρίζεται πως του έστελνε προκλητικές φωτογραφίες και βίντεο.

Ο κατηγορούμενος παραδέχεται ότι είχε συνευρεθεί με το παιδί 4-5 φορές στο μαγαζί του και μια στο σπίτι του, σε διάστημα που η σύζυγος του απουσίαζε σε διακοπές. Ο 53χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την πεποίθηση πως η μητέρα της ανήλικης και πλέον κατηγορούμενη στην υπόθεση γνώριζε τι συνέβαινε. «Πιστεύω ότι ήξερε» φέρεται να είπε ενώπιον της ανακρίτριας σημειώνοντας πως «η 12χρονη μου είπε να της δώσω 50 ευρώ, για να τα δώσει στη μητέρα της, για να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε». Στο λογαριασμό της μητέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί δυο επώνυμα εμβάσματα από τον λογαριασμό του Ηλία Μίχου, τον περασμένο Ιούλιο, συνολικού ύψους 110 ευρώ.

Αναφερόμενος δε στα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, και η μικρή αναφέρει στις καταθέσεις της, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως  τα κατείχε για συλλεκτικούς λόγους. «Είμαι συλλέκτης 32 χρόνια. Το όπλο που ανέφερε η 12χρονη το αγόρασα από ένα Σύριο, το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι».

Στην απολογία του ο Ηλίας Μίχος φάνηκε αρκετά «διαβασμένος» και προσεκτικός ενώ αντίθετα ο συγκατηγορούμενός του Γιάννης Σοφιανίδης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός. Και οι δύο φέρονται να ισχυρίζονται πως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους με τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη στην απολογία του να ισχυρίζεται πως πλήρωνε την μικρή η οποία επεδίωκε τα ραντεβού μαζί του. «Είχα μπει σε ένα τσάτ γνωριμιών και γνώρισα την κοπέλα… Αυτή μου είπε ότι έχει ανάγκη από χρήματα γιατί τα είχε πάρει κρυφά από τη μητέρα της και έπρεπε να τα επιστρέψει» φέρεται να είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος ο οποίος ισχυρίστηκε πως το παιδί όταν συναντήθηκαν του ζήτησε χρήματα. «Μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ» και «από εκείνη ότι θέλω». «Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος… Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο, της είπα: “δεν θέλω να μιλήσουμε” και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη και μπλόκαρα το τηλέφωνο της …». Ωστόσο, ο προφυλακισμένος, πλέον, κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε πως βρέθηκε και άλλες φορές με την 12χρονη με ραντεβού που έκλεισαν όταν τον κάλεσε από άλλο τηλέφωνο. Μάλιστα, ο 42χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης τους η 12χρονη  έφυγε για λίγο, και όταν επέστρεψε του ανέφερε ότι έδωσε τα χρήματα στη μητέρα της. Σε ερώτηση του πως δικαιολογούσε τα χρήματα στη μητέρα της εκείνη, σύμφωνα με τον ίδιο, του απάντησε ότι θα της έλεγε πως φροντίζει μια θεία…

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του φέρεται να ανέφερε πως το παιδί, το οποίο «φαινόταν γύρω στα 17» πήγαινε μόνο του στα ραντεβού επιμένοντας πως δεν γνωρίζει τον συγκατηγορούμενο του Ηλία Μίχο.

«Μου έδιναν 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο» – «Φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου»

Η 12χρονη, η οποία βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, φέρεται να κατέθεσε πως η μητέρα της, η οποία αναμένεται να απολογηθεί την Δευτέρα, δεν γνώριζε τον εφιάλτη που ζούσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί αναφέρει πως έδινε τα χρήματα από τα «ραντεβού» στον Ηλία Μίχο.

Η 12χρονη φέρεται να κατέθεσε πως έπαιρνε η ίδια τα χρήματα τα οποία ήταν περίπου 50 ευρώ κάθε φορά και στη συνέχεια «πήγαινα και τα έδινα σε αυτόν». Στην ερώτηση αν έδινε χρήματα και σε κάποιον άλλον η μικρή φέρεται να αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο. «Όχι ποτέ, γιατί θα μου έλεγαν που τα βρήκες» εμφανίζεται να είπε στους αστυνομικούς εξηγώντας ότι «στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου». Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα των ανδρών – «πελατών» τα είχε καταχωρημένα στο κινητό της με γυναικεία ονόματα.

Απίστευτοι διάλογοι

Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και μηνύματα που εμφανίζεται να αντάλλαξε η μητέρα της 12χρονης, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, με τον Ηλία Μίχο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

«Με το ανήλικο ήθελες να πας; Θα βρω τη γυναίκα και το γιο σου. Όλα τα έχω, έχω χάσει πάσα ιδέα, ο τάφος σου θα γίνει. Με το 12χρονο ρε; Θα σε θάψω» αναφέρει σε ένα από τα μηνύματα η 37χρονη ενώ σε ένα δεύτερο λέει: «Πάει η ζωή μου. Σε καλώ όλη νύχτα πήγαινες και στον Άγιο Αρσένιο ανώμαλε θα σου φάω το λαρύγγι, όλοι θα μάθουν τι είσαι».

Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως προσπάθησε να την ηρεμήσει. «Ηρέμησε έλα να τα πούμε» φέρεται να της απαντά με την μητέρα της 12χρονης να του απαντά: «Να το ανοίξεις εκεί που πρέπει το στόμα σου εκεί που θα σε πάρουν σηκωτό… Δεν τη γλιτώνεις σήμερα μας έχεις τρελάνει» και εκείνος με τη σειρά του να λέει: «Τα είπατε όλα στη γυναίκα μου, οκ».

Η μητέρα της 12χρονης φέρεται να έστειλε στον κατηγορούμενο και ένα στιγμιότυπο από το κινητό του παιδιού με συνομιλίες τους όπου εκείνος εμφανίζεται να λέει στο παιδί: «θέλω να κάνουμε έρωτα», «κάνε μου…» «κάνε… και στείλε μου βίντεο». Η 37χρονη ρωτά: «Τι έχεις να πεις;» και εκείνος εμφανίζεται να απαντά: «Οκ, εγώ είμαι».

«Φύλλο και φτερό» τα στοιχεία 

«Φύλλο και φτερό» έχουν γίνει από τις αρχές τα στοιχεία από το κινητό της 12χρονης όπως και οι συνομιλίες από το διαδικτυακό προφίλ με τους 212 υποψήφιους «πελάτες» το οποίο φέρεται να διαχειριζόταν ο 53χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες έχουν αφήσει ίχνη καθώς αποτυπώνονται τα e-mail τους, αλλά και στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούσαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους υποψήφιους «πελάτες» έχουν κατεβάσει, πλέον, τα προφίλ τους ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που κάποιοι φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για συνεύρεση, με φράσεις όπως «είσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News