Στην αγκαλιά της «Κιβωτού του Κόσμου» το 4χρονο παιδί του Βόλου που ζούσε εγκαταλειμμένο

14 Δεκεμβρίου, 2018 6:15 ΜΜ
More videos

Ανοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε το παιδί. Στην «Κιβωτό του Κόσμου» φιλοξενείται προσωρινά το 4χρονο παιδί το οποίο διαπιστώθηκε πως ζούσε σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε περιοχή της Μαγνησίας.

Έπειτα από το κάλεσμα που απευθύνθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου για φιλοξενία του παιδιού, δομή προστασίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στα Γιάννενα ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Οι ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το αγγελούδι ήταν καλές, καταδεικνύοντας ότι μπορεί να μεγαλώσει σε κατάλληλη δομή προστασίας παιδιού. Δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες τον μικρούλη, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί δομή προστασίας παιδιού.

Ταυτόχρονα, η κοινωνική υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου ενεργοποιήθηκε για να αισθανθεί το παιδί ασφαλές και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρούλης μεταφέρθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου» χθες με συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» που προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει για τις ανάγκες του 4χρονου. Υπενθυμίζουμε πως σχετικά με το ζήτημα παρενέβη η Εισαγγελία Βόλου με κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Η κοινωνική έρευνα και τα στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε συνηγορούσαν πως το αγγελούδι μεγάλωνε σε ένα αληθινά άκρως ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Το αγγελούδι, με βάση το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μεγάλωνε σε ένα σπίτι -ερείπιο, παραμελημένο από τους γονείς του, οι οποίοι φέρονται να έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων και από την πλευρά του πατέρα και από την πλευρά της μητέρας, που είναι και οι 2 άνεργοι και δεν έχουν πόρους προκειμένου να ζήσουν, τον παππού του και τον θείο του.

Στο σπίτι δεν υπάρχει καν πάτωμα, αλλά χώμα που τώρα με τις βροχές μετατράπηκε σε λάσπη, ενώ τμήματα της οροφής έχουν καταρρεύσει, τα κουφώματα και η πόρτα έχουν «φαγωθεί».

Μοναδικός χώρος στον οποίο μπορούσε να απαγκιάσει με σχετική ασφάλεια η οικογένεια μαζί με το 4χρονο είναι ένα δωματιάκι μόλις 3Χ3 με ένα μονό κρεβάτι και μία παλιά καρέκλα.

Η προκαταρκτική έρευνα άρχισε έπειτα από σχετική καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ενός ευαισθητοποιημένου πολίτη ο οποίος μίλησε για το παιδάκι και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει, υπογραμμίζοντας πως το αγγελούδι πρέπει να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο περιβάλλον και να διασωθεί.

Χάρη στην ευαισθητοποίηση του πολίτη υπήρξε άμεση κινητοποίηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας Βόλου.

Συνεπώς, σήμερα το αγγελούδι βρίσκεται σε μία ασφαλή δομή και περιτριγυρισμένο από ένα περιβάλλον το οποίο του δείχνει αγάπη και φροντίδα.

ΠΗΓΗ taxydromos.gr