Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια

10 Σεπτεμβρίου, 20201:12 ΠΜ
More videos

ροσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη πτήση με 165 από τα συνολικά 400 προσφυγόπουλα που θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Β. Ελλάδας – Δείτε βίντεο

των Αλεξίας Καλαϊτζή και Αρετής Τασούλα

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν λίγο πριν τις 22:30 με πτήση τσάρτερ της Aegean 165 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

Δείτε το βίντεο

Πρόκειται για το πρώτο γκρουπ παιδιών από τα συνολικά 400 που θα μεταφερθούν από τη δομή του νησιού σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο ΚΥΤ.

Ακόμη μία πτήση αναμένεται απόψε στο «Μακεδονία», ενώ τα υπόλοιπα προσφυγόπουλα θα φτάσουν αύριο το πρωί. Σημειώνεται ότι στα παιδιά διενεργούνται τεστ κορωνοϊού πριν την αναχώρησή τους από τη Λέσβο.

Να σημειωθεί πως η μεταφορά και η διαμονή των παιδιών έγινε με χρηματοδότηση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε το πρωί η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, υπό τον συντονισμό της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης. Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου συνοδεύει και τα παιδιά.

Πηγή: https://www.voria.gr/

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News