Μικρά μαγικά μαγαζάκια για ποντίκια κάνουν την εμφάνισή τους στη Σουηδία.

11 Δεκεμβρίου, 2016 4:18 ΜΜ
More videos

Αν τύχει να περπατήσετε στην Σουηδική πόλη Μάλμε, σιγουρευτείτε πως θα προσέξετε τις μικρές λεπτομέρειες. Κοιτάζοντας κάτω, μπορεί να παρατηρήσετε κάτι απίστευτο μέσα στα παράθυρα του ισογείου στην γειτονιά Möllevången. Πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις: ένα φούρνο και ένα μαγαζί με τυρί και κράκερ, ακριβώς για να ταιριάζουν στο μέγεθος ενός ποντικιού.

Είναι σαν να βγήκαν από παραμύθι.

Instagram

«Είναι απλά τόσο γοητευτικό να φανταστούμε έναν κόσμο όπου ζουν τα ποντίκια παράλληλα με τους ανθρώπους αλλά αμυδρώς εκτός οπτικής.» αναφέρει ένας εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής ομάδας Anonymouse MMX που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Instagram

Instagram

Ως «μεγάλη έμπνευση» για την ιδέα, αναφέρονται τα έργα των Ντον Μπλάυθ. Ντίσνεϊ και Άστριντ Λίντγκρεν. Οι φωτογραφίες που υπάρχουν δείχνουν μόλις 2 καταστήματα αλλά η ομάδα αναφέρει πως υπάρχουν σχέδια για περισσότερα.

Τι χρειάζεται για την κατασκευή ενός μαγαζιού για ποντίκια;

Instagram

«Είναι κατασκευασμένα από πράγματα που βρίσκονται τριγύρω και από άλλα που έχουν συλλεχθεί όπως πώματα, καπάκια από κονσερβοκούτια, σπίρτα, κουμπιά, πορτατίφ, ιταλικά γραμματόσημα κλπ. Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουμε αντικείμενα που θα μπορούσαν να βρουν και να συλλέξουν τα ίδια τα ποντίκια μόνα τους.» αναφέρει σε ένα email ένας από τους καλλιτέχνες.

Instagram

Instagram

Τα καταστήματα δεν είναι ανοιχτά στην πραγματικότητα ως επιχειρήσεις.

Instagram

«Οι ξηροί καρποί είναι πραγματικοί αλλά τα καταστήματα είναι κλειστά αυτή τη στιγμή. Έτσι, αμφιβάλλουμε για το αν έχουν πρόσβαση εκτός κι αν έχουν κάποιου είδους ιδιαίτερο ταλέντο στο να ξεκλειδώνουν.»

Instagram

Instagram

Ακούγεται πως αυτός ο τόπος έχει κάποιους ανθρώπινους οπαδούς.

Instagram

Ο μυστήριος καλλιτέχνης προσθέτει: «Η ιδέα είναι να μείνουν τριγύρω μέχρι να γίνουν ένα οργανικό τμήμα της πόλης. Ήδη οι άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να αλληλεπιδρούν μαζί τους. Κάποιος έχει ψήσει μικροσκοπικά ψωμάκια και έχουν προσθέσει αφίσες στο τοπίο.»

Instagram

Instagram

Ανυπομονούμε να δούμε τις επόμενες δημιουργίες-καταστήματα.