Στενά παρακολουθεί ο Τσίπρας τις εξελίξεις με τους έλληνες στρατιωτικούς

2 Μαρτίου, 2018 11:14 ΜΜ
More videos

Τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες έλληνες αξιωματικούς παρακολουθεί στενά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες επισημαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ενημέρωση μετέβη και ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα, με τον Πάνο Καμμένο να ενημερώνει για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών.

Η Νέα Δημοκρατία με το που γνωστοποιήθηκε το γεγονός τόνισε την ανάγκη «άμεσης διευθέτησης του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές».

Όπως επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος, «περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού».

Για διαβεβαίωση του Φ.Κουβέλη ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα μιλά το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ.Κουβέλη, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

«Ο κ. Κουβέλης τον διαβεβαίωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο Θ.Παφίλης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή της για το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, η Ένωση Κεντρώων ζητάει πληροφόρηση επί του θέματος και άμεσες ενέργειες για την απελευθέρωση τους.

Επιπλέον ησημειώνει: «Μας βάζει σε σκέψεις και γεννά ερωτηματικά, η χλιαρή στάση των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας, σχετικά με τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών μας, η οποία συνετελέσθη υπό απροσδιόριστες ακόμη συνθήκες και βάζει όλο τον ελληνικό λαό σε ανησυχία».

Πηγή: in.gr