«Στέγνωσε» η αγορά της Ανδριανούπολης μετά το εμπάργκο από τους Έλληνες

15 Μαρτίου, 2018 10:11 ΠΜ
More videos

Όσο ασφυκτιούν στις τουρκικές φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, άλλο τόσο ασφυκτιά και ο εμπορικός κόσμος της Αδριανούπολης.

Το εμπάργκο στα τούρκικα προϊόντα που κήρυξαν οι Έλληνες συνεχίζεται αφού γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη τους στις πολύ χαμηλότερες τιμές με συνέπεια να στενάζουν οι Τούρκοι καταστηματάρχες που αντιλαμβάνονται ωστόσο την αντίδραση των καλύτερων πελατών τους για τα τελευταία χρόνια.

«Οι Έλληνες τις τελευταίες 10 με 15 μέρες δεν έρχονται καθόλου στα μαγαζιά μας και αυτό είναι πολύ αρνητικό για εμάς» επισημαίνουν με νόημα οι Τούρκοι έμποροι.

Στην πόλη με τους 160.000 κατοίκους, η οποία απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τις Καστανιές του Έβρου, υπολογίζεται ότι πριν το εμπάργκο, οι Έλληνες επισκέπτες άγγιζαν τους 1.000 τις καθημερινές για τις αγορές τους ιδίως σε τρόφιμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ξεπερνούσαν ακόμα και τις 4.000.

Οι οργανωμένες εκδρομές, οι οποίες επίσης αναβάλλονται από τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι ένα επιπρόσθετο ισχυρό πλήγμα στην αγορά της Αδριανούπολης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: