Στέφανος Μάνος για Ουκρανία: «Ιστορική ατιμία εάν δεν στέλναμε πολεμικό υλικό»

9 Μαρτίου, 20221:37 ΠΜ
More videos

Σωστή ήταν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Στέφανο Μάνο.

Ο πρώην υπουργός κάνοντας παράλληλα μια περίεργη παρομοίωση, κάθε πολιορκούμενης πόλης την Ουκρανία με το… Μεσολόγγι, υπερθεμάτισε υπέρ της αποστολή πολεμικού υλικού.

«Η Χερσώνα, η Μαριούπολη, το Κίεβο αυτή την στιγμή πολιορκούνται και βομβαρδίζονται ούτως ώστε να ισοπεδωθούν. Κάθε μια από αυτές τις πόλεις είναι το ισοδύναμο με το Μεσολόγγι, κάθε μια από αυτές τις πόλεις έχει ελεύθερους πολιορκημένους, το μόνο που αποζητούν είναι η ελευθερία. Για την απελευθέρωση της Ελλάδας προσέτρεξαν χιλιάδες από όλα τα μέρη του κόσμου. Θα ήταν λοιπόν ιστορική ατιμία να απουσιάσουμε εμείς από την Ουκρανία. Και αυτό δεν το δέχομαι για εμάς» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Ο Στέφανος Μάνος σημείωσε ότι δεν καταλαβαίνει αυτούς που λένε ότι δεν πρέπει να στείλουμε υλικό, και επισήμανε ότι «είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

«Εγώ συμφωνώ απολύτως με την κυβέρνηση που έστειλε αμυντικό υλικό. Πώς φαντάζονται αυτοί που έχουν αντίθεση σε αυτό, ότι οι Ουκρανοί πρέπει να μείνουν άοπλοι προκειμένου να τους σφάξει πιο εύκολα ο Πούτιν; Αυτό υποστηρίζουν; Αυτό σημαίνει να μην στείλουμε αμυντικό υλικό. Υποχρέωσή μας είναι να στείλουμε. Θα ήταν ατιμία απέναντι στην δική μας ιστορία να μην συμμετάσχουμε. Αυτό που κάνουμε κάνουν όλες οι χώρες, 141 χώρες σε όλη την υφήλιο καταδίκασαν την Ρωσία. Οι μόνες χώρες συντάχθηκαν με την Ρωσία, είναι η ίδια η Ρωσία, Η Λευκορωσία, η Βόρεια Κορέα, η Συρία και μια μικρή αφρικανική χώρα, μια βρωμερή παρέα. Με αυτούς θέλουμε να είμαστε; Λυπάμαι τους ανθρώπους που έχουν αυτό το μυαλό. Το δόγμα το δικό μας είναι ότι πρέπει να έχουμε ισχυρές συμμαχίες, να συμμετέχουμε σε αυτές, ανήκουμε στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ και ενισχύουμε με κάθε δυνατότητα αυτές τις συμμαχίες, αυτό είναι το δόγμα μας».

«Ασφαλώς θα έπρεπε να ενισχύσουμε τον αμυντικό εξοπλισμό προς την Ουκρανία», απάντησε επίσης σε σχετικό ερώτημα ο Στέφανος Μάνος, «γιατί αν δεν το κάνουμε διευκολύνουμε τον Πούτιν, γινόμαστε σύμμαχοι ενός εγκληματία πολέμου. Αργά ή γρήγορα είναι βέβαιο ότι το Δικαστήριο της Χάγης θα τον προσαγάγει ως εγκληματία πολέμου. Θα γίνουμε και εμείς σύμμαχοι του εγκληματία; Αυτό θέλει, να τους βρει άοπλους και να τους χτυπήσει πιο εύκολα. Πρέπει στο μέτρο του δυνατού να τους βοηθήσουμε και άλλο, όσο μπορούμε».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News