Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
σκύλος6 στάσεις του ύπνου που μαρτυρούν την προσωπικότητα ενός σκύλου

6 στάσεις του ύπνου που μαρτυρούν την προσωπικότητα ενός σκύλου

Εάν υπάρχει κάτι που όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζουν καλά είναι την περίπλοκη συμπεριφορά και την προσωπικότητα του αγαπημένου τους σκύλου. Από το κούνημα της ουράς μέχρι ένα μικρό κλαψούρισμα.

Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι τρόποι που ο σκύλος μας λέει πως μας αγαπά, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα για να καταλάβουμε τις συνήθειες και την προσωπικότητα του σκύλου μας.

Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο συχνές στάσεις ύπνου που έχουν τα σκυλιά.

Τα σκυλιά του ‘έξω’ έχουν πολύ διαφορετικές στάσεις ύπνου από ότι τα σκυλιά του  ‘μέσα’.Επί πλέον, κάθε σκυλί θα διαλέξει να αναπαυτεί σε διαφορετική θέση που θα του επιτρέψει να κάνει πολλά πράγματα, από το να διατηρήσει την θερμοκρασία στο σώμα του μέχρι να πεταχτεί γρήγορα για δράση.

Δείτε τις στάσεις του ύπνου τους. Εσάς πως κοιμάται ο σκύλος σας;

Στο πλάι

0005_Layer-Comp-612-600x600

Πολλά σκυλιά διαλέγουν αυτή την στάση. Σύμφωνα με το Dog’s Best Life, είναι μια ήρεμη αναπαυτικά θέση.

Όταν ο σκύλος σας κοιμάται έτσι δείχνει ότι νιώθει άνετα με τον περίγυρο και νιώθουν ασφαλείς.

Αν και είναι φύλακας και προσέχει τα πάντα όταν είναι ξύπνιος, αισθάνεται χαρούμενος που είναι κοντά σας, στο σπίτι και σας εμπιστεύεται.

H ‘Αλεπού’

0003_Layer-Comp-412-600x600

Η κουλουριαστή αυτή θέση είναι η πιο συνηθισμένη πιθανόν. Τα πόδια τους τα έχουν άνετα κάτω από το σώμα τους και η ουρά είναι τυλιγμένη μέχρι που φτάνει το πρόσωπο.

Όταν κουλουριάζεται ο σκύλος σας διατηρεί την θερμότητα στο σώμα του και προστατεύει τα μέλη,το πρόσωπο, τον λαιμό  και όλα τα ζωτικά του όργανα , σύμφωνα με το BowWow Times.

Τα σκυλιά που κοιμούνται έτσι  είναι ευγενικά, καλόβολα και έχουν μια γλυκιά διάθεση.

Η στάση ‘Σούπερ μαν’

0001_Layer-Comp-212-600x600

Είναι τα πιο γλυκά σκυλιά, αυτά που κοιμούνται έτσι. Και με τα τέσσερα πόδια ανοιχτά και το κεφάλι στο πάτωμα. Φαίνονται σαν να πετούν στον αέρα.

Από αυτήν την θέση τα σκυλιά είναι πιο εύκολο να πεταχτούν και να τρέξουν μόλις τα φωνάξετε ή μόλις ξυπνήσουν, σύμφωνα με το Dog’s Best Life.

Τα σκυλιά που κοιμούνται σε αυτήν την θέση είναι πολύ δραστήρια.

‘Τα τρελά πόδια’

0000_Layer-Comp-113-600x600

Αν και αυτή η θέση δείχνει περίεργη δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό. Απλά δείχνει ότι ο σκύλος αισθάνεται άνετα και ασφαλής με τον εαυτό του και το περιβάλλον.

Αυτό κυρίως στον ύπνο, γιατί η θέση αυτή με την πλάτη κάτω είναι ιδιαίτερα ευάλωτη θέση για τον σκύλο.

Δεν θα δείτε ποτέ έναν άγριοι λύκο να κοιμάται έτσι έξω στην φύση αφού η στάση δείχνει ότι είναι ευάλωτος και υποτακτικός, σύμφωνα με το NextGen Dog.

Τα σκυλιά που παίρνουν αυτή τη θέση συνήθως είναι νωχελικά και έχουν ανεξάρτητο χαρακτήρα.

Με το στομάχι και κουλουριαστά

0002_Layer-Comp-313-600x600

Τα σκυλιά που κοιμούνται έτσι δεν είναι χαλαρά αφού οι μύες είναι ακόμη πολύ τεντωμένοι για να φτάσουν στο σημείο REM του ύπνου σύμφωνα με το Dog’s Best Life.

Μην ανησυχείτε όμως. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σκύλος σας δεν είναι χαλαρός στην πραγματική ζωή. Αντίθετα, μπορεί να είναι πιο δραστήριος και να του αρέσουν οι περιπέτειες περισσότερο από τα άλλα σκυλιά στο σπίτι έτοιμος για δράση και παιχνίδι κάθε στιγμή.

Τα σκυλιά που κουλουριάζονται έτσι με το στομάχι όταν κοιμούνται είναι ευγενικά αλλά ελαφρά δειλά και ντροπαλά.

Λιπόθυμος΄

0004_Layer-Comp-512-600x600

Πολλά σκυλιά που κοιμούνται μέσα στο σπίτι έχουν τάση για αυτήν την θέση. Ένα σκυλί  κοιμάται με την πλάτη για να δροσίζεται.

Τις περισσότερες φορές, τα σκυλιά που ήταν πολύ δραστήρια όλη  μέρα ή που ζεσταίνονται πολύ κοιμούνται ίσια με την πλάτη.

Επί πλέον, τα πραγματικά ευτυχισμένα, ασφαλή και χαλαρά σκυλιά γέρνουν τα πόδια τους στον αέρα όταν κοιμούνται.

Τα σκυλιά που κοιμούνται έτσι είναι πολύ σίγουρα για τον εαυτό τους και τείνουν να προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικές και καινούργιες καταστάσεις.

Τα πιο σημαντικά