Σταματίνα Τσιμτσιλή – Φωτιά στην Πεντέλη: «Η πυροσβεστική είναι απούσα, είδα τους ανθρώπους να προσπαθούν μόνοι τους»

20 Ιουλίου, 2022 1:42 ΜΜ
More videos

Εξαιρετικά μεγάλη έκταση έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε από χθες στο Ντράφι και πλέουν καίει τις περιοχές της Πεντέλης, της Παλλήνης, της Ανθούσας και του Γέρακα. Την ίδια στιγμή, κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να μείνουν ασφαλείς και να σώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους που η μια μετά την άλλη παραδίδονται στις φλόγες.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή που παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον ότι συμβαίνει, θέλησε να καταγγείλει μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram την απουσία ισχυρών πυροσβεστικών μέσων που θα βοηθούσαν στην κατάσβεση.

«Δεν έχουμε κλείσει μάτι όλη τη νύχτα αγωνιώντας για την φωτιά που μας απειλεί. Η κατάσταση είναι τραγική και η πυροσβεστική απούσα από πολλά πύρινα μέτωπα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Ο λόφος της Παλλήνης μαζί με εκατοντάδες σπίτια έχει παραδοθεί στις φλόγες και τα πυροσβεστικά μέσα ήταν άφαντα.

Ήταν παρατεταγμένα στη Μαραθώνος περιμένοντας εντολές όπως είπαν σε δικό μου άνθρωπο που αναρωτήθηκε γιατί δεν επιχειρούν. Είδα τους κατοίκους να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με τις μάνικες και σφίχτηκε η ψυχή μου. Ο Θεός να βάλει το χέρι του» έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.