Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
διάφοραΣτα ημιτελικά η Σύρια πρόσφυγας που πέρασε κολυμπώντας από την Τουρκία στη...

Στα ημιτελικά η Σύρια πρόσφυγας που πέρασε κολυμπώντας από την Τουρκία στη Λέσβο.

Συγκλονίζει η προσπάθεια της 18χρονης Σύριας Γιούσρα Μαρντίνι η οποία μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων και το Σάββατο προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος στα 100μ. πεταλούδα γυναικών.

e737bce40c31b4ae2757938c4bce6473_XL

Η Σύρια πρόσφυγας έκανε χρόνο 1:09:21 και η προσωπική της περιπέτεια μόνο ασυγκίνητη δεν αφήνει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

giousra_2

Η 18χρονη Μαρντίνι αφού κολύμπησε στα κρύα νερά του Αιγαίου από την Τουρκία μέχρι τη Λέσβο, βρίσκεται πια μακριά από τις ριπές του εμφυλίου πολέμου που πλήττει τη χώρα της και παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της πεταλούδας.

2_giousra

Αναγκάστηκε να κολυμπήσει την απόσταση από τα τουρκικά παράλια μέχρι τη Λέσβο, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επενέβαινε μαζί με άλλα 20 άτομα, άρχισε να μπάζει νερά.

gioysra

Ήταν η μόνη που ήξερε κολύμπι, έπεσε στη θάλασσα και κολυμπούσε για πολλές ώρες για να φτάσει στην Ελλάδα και την Λέσβο.

giousra_6

Από εκεί κατέληξε στη Γερμανία και το Βερολίνο, όπου ξεκίνησε κολύμβηση εκεί όπου την εντόπισε ένας προπονητής και την ανέδειξε.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ERTΤα πιο σημαντικά