Στα χέρια τραπεζίτη το πρώτο σπίτι που βγήκε σε πλειστηριασμό στην Ελλάδα

30 Νοεμβρίου, 20171:54 ΜΜ
More videos

Με φρούριο έμοιαζαν τα γραφεία των συμβολαιογράφων που ανέλαβαν την πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ μια μεζονέτα στην Πολιτεία ήταν το πρώτο ακίνητο που βγήκε στο ηλεκτρονικό σφυρί.

Μια ολόκληρη διμοιρία  στη διασταύρωση Ακαδημίας και Λυκαβηττού ήταν η εικόνα έξω από το γραφείο του συμβολαιογράφου που διενέργησε τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Από τους τρεις ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ο ένας ματαιώθηκε γιατί σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβολαιογραφικού συλλόγου ο οφειλέτης έσπευσε να πληρώσει.

Στο γραφείο που βρίσκεται πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος η διαδικασία αναβλήθηκε παρόλα αυτά όπως και εσείς μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ του Star,  από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν εκεί για την αποφυγή επεισοδίων.

Η ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου σημειώθηκε μικροένταση.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ 

Το πρώτο ακίνητο που βγήκε στο πλειστηριασμό ήταν για χρέη 1,2 εκατομμυρίων και βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών στην Πολιτεία. Το σπίτι είναι συνολικά 231 τ.μ και εκτείνεται σε τρεις ορόφους.

Η διαδικασία διήρκησε 8 ώρες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα βρίσκεται στην διεύθυνση eauction.gr και όσο  πλειστηριασμός βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατάσταση αναγράφεται πως είναι «ανοιχτός».

Η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν 698.915 ευρώ για τη συγκεκριμένη μεζονέτα στην Πολιτεία.

Στη σελίδα αναγράφονται τα στοιχεία τους οφειλέτη,  του επισπεύδοντος (δηλαδή της τράπεζας) και του συμβολαιογράφου.

Οι πλειοδότες πατώντας την ένδειξη είσοδος μπαίνουν με τους κωδικούς τους για να πάρουν μέρος στη διαδικασία.  Και έτσι με ένα κλικ κάποιος μπορεί να χάσει το σπίτι του…

Το ακίνητο “χτύπησε” η ίδια η τράπεζα στην τιμή της πρώτης προσφοράς,  ενώ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έγιναν 20 πλειστηριασμοί.

Πηγή: star.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News