Σπύρος Μπιμπίλας: «Πασίγνωστος πρωταγωνιστής δουλεύει ντελίβερι σε πιτσαρία»

9 Ιανουαρίου, 2022 3:37 ΜΜ
More videos

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε και για την κρίση που υπάρχει στο χώρο, αποκαλύπτοντας πως πασίγνωστος πρωταγωνιστής δουλεύει ως ντελίβερι.

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε και για τις δυσκολίες στον χώρο και την κρίση που υπάρχει, αποκαλύπτοντας πως συνάδελφός του δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, ενώ πασίγνωστος πρωταγωνιστής δουλεύει ως ντελίβερι.

Όπως ανέφερε, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι συνάδελφοί του λόγω της κρίσης στον χώρο τον θλίβει πολύ, ενώ έχει κλάψει για τον λόγο αυτό.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Η πανδημία έχει φέρει ένα μεγάλο αλαλούμ και στον δικό σας κλάδο…

«Δυστυχώς, πολύ μεγάλο. Στα εργασιακά, επειδή δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να καταφέρουμε να πείσουμε τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αυτές. Και αυτό γίνεται επειδή και εκείνοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουν τις συνομιλίες πάνω σε αυτό το θέμα, επικρατεί ένα χάος. Εκμεταλλευόμενοι έναν μνημονιακό νόμο, δίνουν ελάχιστα χρήματα στους εργαζομένους και αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς όπως όλους τους άλλους εργαζομένους, με δίωρη εργασία μέσα στην ημέρα. Εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη διάσταση».

Όντως υπάρχουν ηθοποιοί που πεινάνε;

«Yπάρχουν ηθοποιοί χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα. Έχουν σταματήσει τα επιδόματα, προσπαθεί και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας να είναι σε κάθε περίπτωση ηθοποιών που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια. Δυστυχώς, οι ηθοποιοί πλέον δεν μπορούν να πληρωθούν από πουθενά, δεν μπορούν να επιβιώσουν. Πηγαίνουμε τρόφιμα από σπίτι σε σπίτι παλιών και νέων ηθοποιών».

Υπάρχουν περιπτώσεις ηθοποιών που άλλαξαν επάγγελμα λόγω οικονομικής ανέχειας;

«Πολλοί έχουν αλλάξει. Υπάρχουν ηθοποιοί πολύ γνωστοί, πρωταγωνιστές που δουλεύουν ως ντελιβεράδες σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα. Ο ένας συνάδελφος είναι πασίγνωστος πρωταγωνιστής».

Έχετε κλάψει με θέμα συναδέλφου σας που βρέθηκε σε οικονομική ανέχεια τα δύο τελευταία χρόνια;

«Βεβαίως έχω φτάσει στα όριά μου! Άρχισα να κλαίω με την οικογένεια συναδέλφου μου με τρία παιδιά, το αντρόγυνο δεν είχε ούτε ένα ευρώ για να ταΐσει τα παιδιά του. Φυσικά δεν βρίσκουν όλοι εύκολα εργασία, πόσοι θα γίνουν πιτσαδόροι και ντελιβεράδες;»