Σπυράκη: «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας»

3 Νοεμβρίου, 20177:38 ΠΜ
More videos

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας, επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, στην πρώτη της ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες.

Η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι καθημερινά, απειλείται ο πολίτης, προσθέτοντας ότι “περιμένουμε αύριο από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, να απολογηθεί γι αυτή την κατάσταση”. Εξηγώντας τη θέση της, είπε ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα είναι ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Σε ερώτηση για το αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η κ. Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ έχει υπόψη της τα στοιχεία, όπως έχει υπόψη της και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη όπου αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί, όπως και το περιστατικό που κρατούμενοι που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα, “σιδέρωσαν” ηλικιωμένη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, είπε ότι επιτέλους η κυβέρνηση είπε και μία αλήθεια.

Κατηγόρησε, παράλληλα την κυβέρνηση ότι εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

“Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πληκτικά την συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη” επεσήμανε η κ. Σπυράκη απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση Siemens.

Επικαλέστηκε δε, τη μαρτυρία της Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε ότι “το κόστος του τηλεφωνικού κέντρου το κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης”.

Συνεχίζοντας, ρώτησε αν έχει προωθήσει η κυβέρνηση την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ή τι έχει κάνει γι αυτό.
Για τον Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε ότι “ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη” και σημείωσε: “μας προκαλεί εντύπωση ότι βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της ΝΔ”.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στο θέμα του κοινωνικού μερίσματος που θα μοιράσει η κυβέρνηση στο τέλος του χρόνου, λέγοντας ότι το πλεόνασμα είναι προϊόν της υπερφορολόγησης των πολιτών και της στάσης πληρωμών του κράτους.

Όπως είπε, η ΝΔ προτείνει να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους και να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους. “Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πει αν συμφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους” τόνισε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι “η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους καρκινοπαθείς ήδη υλοποιείται”, η κ. Σπυράκη υποστήριξε ότι η πρόταση της ΝΔ είναι κοστολογημένη και αιτιολογημένη και είναι απολύτως απαραίτητη για τους πολίτες που πάσχουν από βαριές ασθένειες.

Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση δέχεται ότι η πρόταση θα βοηθήσει, ανέφερε η κ. Σπυράκη και προσέθεσε ότι ο κ. Πολάκης αναγνώρισε ότι, η κυβέρνηση εφαρμόζει το μέτρο μόνο σε ένα φαρμακείο.

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ θα συμφωνήσει με την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα στη θέση του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η κ. Σπυράκη είπε ότι πριν έρθει η ώρα αυτή, εγείρεται ένα θέμα επιδόσεων του κ. Μουζάλα, που έθεσε -εκτός από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη- και ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, Φρανκ Τίμερμανς, γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στη χώρα μας.

πηγή: enikos.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News