Σπουδαία είδηση: Θεραπεύτηκαν όλοι οι ασθενείς με καρκίνο του ορθού που συμμετείχαν σε πείραμα νέου φαρμάκου

26 Αυγούστου, 20223:13 ΜΜ
More videos

Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει άλματα προόδου στον τομέα του καρκίνου, ωστόσο δεν έχουμε κατακτήσει ακόμα το τελευταίο οχυρό, που είναι η οριστική θεραπεία του. Πιο κοντά σε αυτό το όνειρο, που μοιράζεται ολόκληρη η ανθρωπότητα, μας φέρνει μια απόλυτα επιτυχημένη δοκιμή φαρμάκου σε 18 ασθενείς, όπως ανακοινώθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «England Journal of Medicine».

Συγκεκριμένα οι ειδικοί, αφού χορήγησαν μια καινοτόμο θεραπεία με την ονομασία dostarlimab (έναν αναστολέα που βοηθάει το ανοσοποιητικό να αναγνωρίσει και να καταστρέψει τα κακοήθη κύτταρα) σε άτομα με καρκίνο του ορθού που δεν είχε κάνει μετάσταση, σε όλους τους ασθενείς έπαψαν να ανιχνεύονται τα καρκινικά κύτταρα.

Να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες έπαιρναν το φάρμακο για έξι μήνες, κάθε τρεις εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, ο καρκίνος δεν ήταν ανιχνεύσιμος με οποιαδήποτε μορφή εξέτασης, ακόμα και με τις πλέον ακριβείς.

«Πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία του καρκίνου» είπε ένας από τους συγγραφείς του επιστημονικού άρθρου, ο Dr. Luis A. Diaz Jr. Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να επιβεβαιωθεί και να κατανοηθεί πλήρως η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Όσα όμως έχουμε στα χέρια μας είναι αρκετά για να μας δώσουν αισιοδοξία.

«Γνωρίστε» τέσσερις από τους ασθενείς του πειράματος:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News