Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
νοσταλγικάΣπορτ Μπίλλυ: Μια πολύ αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδιών από το παρελθόν!

Σπορτ Μπίλλυ: Μια πολύ αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδιών από το παρελθόν!

Ο Σπορτ Μπίλυ (αγγλικά Sport Billy) ήταν σειρά κινουμένων σχεδίων παραγωγής του 1979, της Filmation Associates και προβλήθηκε αρχικά στην Δυτική Γερμανία. Στη συνέχεια το 1982 στην Αμερική και στο δίκτυο NBC.

«Σπορτ Μπίλλυ, είσαι ήρωας απ’ άλλο πλανήτη, Σπορτ Μπίλλυ, σε ειδική αποστολή Κομήτης…»

Αποτελούνταν από 26 επεισόδια χωρισμένα σε δύο σεζόν που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ισπανία.

maxresdefault

Η σειρά είχε να κάνει με τις περιπέτειες του Σπορτ Μπίλλυ, ενός παιδιού που κατάγεται από τον πλανήτη Όλυμπος που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ήλιου και μοιάζει στη Γη.

SportBilly

Το αγαπημένο του σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα έχει μαζί του το κίτρινο βαλιτσάκι του, το οποίο περιέχει διάφορα εργαλεία ανάλογα με τις ανάγκες του Σπορτ Μπίλυ (από ρακέτα του τένις μέχρι αυτοκίνητο).

Sport-Billy-Sack

Ο Σπορτ Μπίλυ πηγαίνει στη Γη με σκοπό να προωθήσει τον αθλητισμό και την ομαδική δουλειά. Θανάσιμη εχθρός του είναι η βασίλισσα Βάντα και ο βοηθός της ο Σάιντ. Η Βάντα έχει σκοπό να καταστρέψει όλα τα αθλήματα στο γαλαξία.

ks_sport_billy

Έχει δύο βοηθούς, τη Λίλυ και το σκύλο του το Γουίλυ. Σε κάθε επεισόδιο ταξιδεύουν στο χρόνο με το διαχρονόπλοιό του που μοιάζει με ρολόι πάνω σε ρουκέτες και σώζει κάποιο άθλημα από τα διαβολικά σχέδια της Βάντα.

Screen Shot 2016-05-25 at 02.25.12

Ο Σπορτ Μπίλυ , ήρωας από άλλο πλανήτη, όπως λέει και το τραγούδι των τίτλων, ήταν ένα αγόρι το οποίο μαχόταν τη νΒάντα και τον μικροκαμωμένο αυλικό της Sipe.

sport_billy

1280x720-EHZ

Ακολουθείτο πάντα από τους δύο πιστούς φίλους του , την Σπορτ Λίλυ και τον ομιλούντα σκύλο Willy, ήρθε στη Γη για να διδάξει στους ανθρώπους το ευ αγωνίζεσθαι και προερχόταν από τον πλανήτη Olympus.

hqdefault

Αποστολή της Super ομάδας ήταν κάθε εβδομάδα να σώζει ένα άθλημα από τις δολοπλοκίες της τρομερής και σατανικής Vanda.

ks_sport_billy

Η Βασίλισσα Βάντα – παρεξηγημένη φυσιογνωμία κατά την γνώμη μου για προφανείς λόγους που ίσως θελήσει να υποστηρίξει ο μικρός μου ο Sardo:-)- ήταν μία δαιμονική εξωγήινη μάγισσα , η μεγαλύτερη εχθρός του πλανήτη Γη.

sportbilly3

Ο Sipe ,συμπαθής φυσιογνωμία τελικά, ήταν ο παρατρεχάμενος τηςVanda η οποία όχι μόνο τον διέταζε συχνά προκαλώντας του απίστευτο πανικό αλλά ξεσπούσε επάνω του και κάθε φορά που η κατάσταση ήταν εναντίον της.sportbilly5Ο μόνος ο οποίος τολμούσε να της αντισταθεί ήταν ο Σπορτ Μπίλυ με την μαγική του τσάντα από την οποία μπορούσε να βγάλει όποιο αθλητικό εξοπλισμό – και όχι μόνο – επιθυμούσε.

8f6f7d9c28ecee576589fe55854f53d8

htNaYislg5WCnMnutKGOsylJpPu

Η φωνή του ήρωα Σπορτ Μπίλυ ανήκε στον Lane Scheimer , γιο του παραγωγού Lou Scheimer.

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 1981 από την ΥΕΝΕΔ. Είχε προβληθεί έκτοτε πάρα πολλές φορές σε επανάληψη τα επόμενα χρόνια.

  • Ηθοποιοί: Γιάννης Καλατζόπουλος – Σπορτ Μπίλυ
  • Σπύρος Μηλιώνης – Γουίλυ
  • Σοφία Χάνου – Βάντα
  • Αλίκη Αλεξανδράκη – Λίλυ
  • Αργύρης Παυλίδης – Σάϊπ
  • Παύλος Μηλιώνης – Σπόρτικους

Το τραγούδι των τίτλων ερμήνευσε ο Λάκης Τζορντανέλι.

Ο Σπορτ Μπίλυ ήταν μασκότ του fair play στα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου του 1982 και του 1986 στις διαφημιστικές ταμπέλες των γηπέδων των αγώνων.

115381585Τα πιο σημαντικά