Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
διάφοραΣπιτάκι στέκεται στη μέση ενός ποταμού!

Σπιτάκι στέκεται στη μέση ενός ποταμού!

Το περίεργο αυτό σπιτάκι έχει υπομείνει τα πάντα που μπορεί να του ρίξει η φύση. Ισορροπώντας επάνω σε έναν βράχο, στη μέση του ποταμού Ντρίνα στη Σερβία, η μικρή αυτή καλύβα έχει χτυπηθεί από πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους, και όμως στέκεται ακόμη περήφανη, χτισμένη επάνω σε έναν βράχο.

spitaki-pou-steketai-sth-mesh-enos-potamou 1

Το κτίσμα είναι τοποθετημένο κοντά στην πόλη Bajina Basta της Σερβίας και έχει μετατραπεί σε μία ξακουστή ατραξιόν, για επισκέπτες της περιοχής. Η ιδέα για το σπιτάκι ήρθε το 1968, όταν μία ομάδα νεαρών κολυμβητών που βρισκόταν στα νερά του ποταμού αποφάσισε πως χρειαζόταν ένα καταφύγιο για ξεκούραση.

spitaki-pou-steketai-sth-mesh-enos-potamou 2

Οι κολυμβητές εντόπισαν τον βράχο και ξεκίνησαν να τον χρησιμοποιούν συχνά για να ξεκουράζονται. Όσο περνούσε ο καιρός, ωστόσο, το γκρουπ των νεαρών κατέληξε πως χρειάζεται ένα πιο βολικό σημείο ξαπόστασης, και ξεκίνησε να τοποθετεί τάβλες στην επιφάνεια του βράχου. Επειδή όμως χρειάζονταν ένα μέρος για να προφυλάσσονται από τον ήλιο, οι κολυμβητές ξεκίνησαν σταδιακά να χτίζουν ένα μικρό καλυβάκι, καταλήγοντας να δημιουργήσουν το μοναδικό αυτό κρησφύγετο.

Τα πιο σημαντικά