Σπίρτζης: «To μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι ανήκει σε συγγενή στελέχους της NΔ»

2 Αυγούστου, 2018 11:09 ΜΜ
More videos

Μιλώντας στο κανάλι Epsilon, ο υπ. Μεταφορών αναφέρθηκε στο οικόπεδο στο Μάτι όπου βρήκαν τραγικό τέλος 26 άνθρωποι, το οποίο ανήκει σε συγγενή στελέχους που έχει διατελέσει βουλευτής και νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας, όπως είπε.

Στην εκπομπή «Από Νωρίς» του καναλιού Epsilon, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των αυθαίρετων κατασκευών τόσο στην Ανατολική Αττική όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ.: που κάηκε στις 23 Ιουλίου) δε χτίστηκαν αυθαίρετα επί ΣΥΡΙΖΑ. Η μάντρα που κάηκαν οι 26 άνθρωποι, δεν είναι τυχαίου ανθρώπου σε σχέση με το πολιτικό σύστημα», τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του ο υπ. Μεταφορών, προσθέτοντας: Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου «έχει σχέσεις με πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει διατελέσει Νομάρχης στην περιοχή, που έχει διατελέσει Βουλευτής στην περιοχή, που ήταν Αντιπρόεδρος της Βουλής της Νέας Δημοκρατίας και που προφανώς η ιδιοκτήτρια μπορεί και να ήταν, να το ψάξετε, υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι εκλεγμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Έρχεται τώρα και μιλάει η κα Σπυράκη, όταν όλη η Ανατολική Αττική και όλη η Ελλάδα κατά τόπους, έχει παραδοσιακά ένα ή δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν συμβάλλει στο πώς θα γίνονταν αυθαίρετα, στο πώς θα γίνονταν κατατμήσεις οικοπέδων, στο πώς θα χτίζονταν αυθαίρετα κτίσματα οπουδήποτε. Ηταν η παλαιοκομματική λογική, της πελατειακής σχέσης με τους πολίτες…», συμπλήρωσε ο Χρ. Σπίρτζης, καταλήγοντας: «Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ολοκλήρωσαν το Δασολόγιο, το Κτηματολόγιο; Γιατί δεν έγιναν πολεοδομικές μελέτες;»

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, το οικόπεδο στο οποίο βρέθηκαν νεκροί 26 άνθρωποι ανήκει στη Χριστιάνα και τον Βασίλη Φράγκο, όπως μεταδίδει το σάιτ Left.gr. Η Χριστιάνα Φράγκου ήταν πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, ενώ είναι ανιψιά του πρώην βουλευτή (1974-1993) και Νομάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Φράγκου, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Επιπλέον, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος, δήλωσε πως το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων, όπου τα αυθαίρετα κτίσματα είναι τουλάχιστον δύο.

«Τα δύο τουλάχιστον κτίσματα που είναι μέσα, δεν έχουν καμία οικοδομική άδεια και κανέναν φάκελο νομιμοποίησης ή τακτοποίησης», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές, στην έκθεση που είναι βάσει της έκθεσης χαρακτηρισμένη ως «δημόσια δασική διακατεχόμενη».