Σπίρτζης: Για εμάς τα έργα θα τελειώσουν όταν μειωθούν τα διόδια

Απρίλιος 8, 2017 5:23 ΠΜ
More videos

Αναλυτικά ο Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε πως η συγκεκριμένη διαδικασία έκλεισε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση κατά την οποία «οι μισοί μας εγκαλούσαν γιατί δεν κλείνει και οι μισοί παρακαλούσαν από μέσα τους να μην κλείσει».

Ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών τόνισε επίσης πως το 2018 τελειώνει το ελληνικό πρόγραμμα και υπογράμμισε πως αυτό «είναι κοινός τόπος στην Ευρώπη». Ο κ. Σπίρτζης είπε επίσης πως η κυβέρνηση πέτυχε «μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο καθώς για κάθε ευρώ μέτρων υπάρχει και ένα ευνοϊκό αντίμετρο.

Ο κ. Σπίρτζης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην αξιωματική αντιπολίτευση για την οποία είπε:

«Έχουμε να παλέψουμε με το νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη και τους εκπροσώπους του στην Ελλάδα, με τη Νέα Δημοκρατία η οποία έχει υποστεί και βρίσκεται σε αποδόμηση ενώ δεν θυμίζει σε τίποτα το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την δικτατορία. Είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της ΝΔ φιλοξενεί ακροδεξιούς κύκλους σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη».

Ο υπουργός υποδομών χαρακτήρισε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως δεξιά σοσιαλδημοκρατία και σημείωσε πως ΔΗΣΥ και ΝΔ «έχουν ενιαίο κέντρο καθοδήγησης καθώς μοιράζονται και την ίδια ανησυχία σε σχέση με τις αποκαλύψεις που γίνονται για το πώς κυβέρνησαν».

Αναφερόμενος στα έργα που ολοκληρώνονται ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «τα έργα που ολοκληρώνονται είναι μία πράξη αντίστασης στον αποπληθωρισμό που κάποιοι στο παρελθόν επιχείρησαν.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κυβέρνηση να συγκροτήσουμε το δικό μας σχέδιο για τη δίκαιη ανάπτυξη. Τα έργα για μας θα ολοκληρωθούν όταν μειωθούν τα διόδια όπως προέβλεπαν οι συμβάσεις» κατέληξε.

[skai]

Ακολουθήστε μας στο facebook: