Σπήλιος Λιβανός: «Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» – Ο διάλογος με τον Πέτρο Δούκα που έφερε την καρατόμηση του υπουργού

7 Φεβρουαρίου, 2022 10:59 ΜΜ
More videos

Ο διάλογος Σπήλιου Λιβανού με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα και πρώην υφυπουργό της ΝΔ για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 οδήγησε στην έξοδο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την κυβέρνηση.

Πριν λίγες ημέρες στις 2 Φεβρουαρίου σε μια σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ακούστηκαν πράγματα δια στόματος του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές τους 2007. Τότε η Ελλάδα είχε θρηνήσει 49 θανάτους από τις φωτιές στην Ηλεία.

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ξεκίνησε να καυχιέται για τα «κατορθώματά» του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» είπε ο κ. Δούκας. «Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούστηκε κάποιος να λέει.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»… συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρενέβη για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε παρενέβη ο Σπήλιος Λιβανός και είπε «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθαότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία» και όλοι μαζί ξέσπασαν σε γέλια. «Τι να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία», ακούγεται να λέει ο κ. Λιβανός.

Όπως αναφέρει το ilialive, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το επίμαχο βίντεο γελούσαν με τις πρακτικές που ακολούθησε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς και είχε καταστραφεί.